Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik pia a legutosebb?

Melyik pia a legutosebb?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok hogy melyikben van a lrgnagyobb % hanem hogy melyik éri meg legjobban pl a sor lehet hogy 4% de fel liter azaz egy üveg sör 20 % h jól tudom ezért kérdezem mit lenne érdemes inni ami hamar beut nem túl drága és nem kell hozzá sok kísérő

2016. máj. 6. 08:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem szinte minden tömény hamar megárt. Pl. pálinka, whiskey, vodka. Ezek közül csak a pálinkát tudom magában meginni. A többihez kell üdítő. Szóval a pálinka az, amihez nem kell semmi.
2016. máj. 6. 10:05
 2/12 anonim ***** válasza:
58%

Lám, már péntek van. Készülünk a buliba? :-)

Elmondható, hogy az a pia üt jobban, amiben több az alkohol. Azután számít még, hogy szénsavas legyen. Ha éhes vagy, akkor még jobban üt. Igyál belőle jó sokat, akkor annál is nagyobbat üt.

Tuti javaslatom: már 500 Ft-ért lehet kapni 2 literes kannás bort, azt szódásüvegbe töltöd, és úgy csinálsz habzó bort. Ezt éhgyomorra megiszod. Egy szódásüvegbe nem fér bele a két liter, de ez nem is baj. Lehet, hogy a második liter szódát már nem is fogod tudni elkészíteni.

2016. máj. 6. 10:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Piálás helyett inkább a matekra gyúrjál rá, ha szerinted a fél literes sör 20% alkoholtartalmú lesz, csak mert 5 dl.
2016. máj. 6. 18:47
 4/12 anonim ***** válasza:

Van 20 %-os sör, de annak nem az alkoholtartalma 20%, hanem az ún. extrakt(szárazanyag) tartalma, ez alkoholban olyan 8%-ot jelent. A legerősebb sör amúgy valami 60-65%-os alkoholtartalmú, azt úgy csinálják, hogy megfagyasztják a sört, a visszamaradó folyadék pedig erősebb lesz, mert csak a víztartalom fagy meg.

Ha igazán ütős piát akarsz, akkor tölts meg egy szódás szifont vodkával, és lőjj bele két patront.

2016. máj. 6. 21:37
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre mi gimis korunkban bevezettünk egy bindex nevű fogalmat (be...ási index :D). Úgy számoltuk, hogy 1 deci 20%-os pia 20 bindex, 2 deci 40%-os az 80 bindex, fél liter 5%-os 25 bindex. Vagyis minél magasabb a bindex-szám, annál jobban be lehet rúgni. 30 bindex körül én már jól éreztem magam. :)
2016. máj. 6. 23:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Kedves 3# válaszoló a matek gyurjal köszönöm hogy felhivtad figyelmem hogy elszamoltam magam helyesbítek 16% de el hiheted Bem kell gyúrni matekra mert 4,3 vagyok most jelenleg dw köszönöm az észrevételt és köszönöm mingenki másnak a válaszát végül ma a sorbe töltött pálinka és curasso ütött be :-) :-)
2016. máj. 7. 01:41
 7/12 A kérdező kommentje:
De már osszezavartal az 20% jól írtam akkor nem tusom mivé kötsz bele
2016. máj. 7. 01:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Te meg a kemiara gyurjal rá kedves 3# mert a tömeg % megmutatj hogy 100ml oldoszerben mennyi az oldott anyag
2016. máj. 7. 01:54
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

Te aztán jó sötét vagy ecsém.

Akkor áruld még el légyszíves:

Egy 5 literes söröshordó hány % alkoholtartalmú?

200 ugye?

Barom...

2016. máj. 7. 09:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Kémiából is nagyon ott van, csak egy a bibi... térfogatszázalékban adják meg az alkoholtartalmat, nem tömegszázalékban...

De az 5 literes hordós példa nagyon ott van :)

2016. máj. 9. 12:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!