Diópálinkát az az diópárlatot honnan tudnék beszerezni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha vagyunk többen, én közéjük tartozok. 8kg diót ledaráltam, 5kg cukrot tettem hozzá, felöntöttem 25L vízzel, majd pékélesztővel beoltottam.
Napi fogyasztásra, vagy sűrűbb ivásokra nem kellemes fogyasztani, de mint kuriózum, elfogadható.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egy baj van az ilyen cukor+ízesítőanyag cefrékkel, hogy a párlatelválasztástól függően többnyire vagy szar lesz az eredmény („de mint kuriózum, elfogadható”), vagy ízetlen. Nem együtt erjedt a cukor a dióval, hanem a cukor erjedt, míg a dió csak úgy ott volt.
Ezek akkor adnak értelmes eredményt, ha a cukorból először (megfelelő tápanyagpótlással erjesztve, majd 2 főzés + kármentés módszerével) jól iható szeszt finomítanak, és ezt a szeszt főzik le újra (őrölt) dióval. Mert akkor már nem a cukorcefre bűze dönti el a párlatelválasztást, hanem úgy lehet engedni, hogy a dió íze jöjjön át minél szebben, és akkor tisztább, erősebb és finomabb íze lesz, még kevesebb dióval is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Igen, igazad van. Mostanában kipróbáltam egy-két dolgot, van amiről nem is merek írni.
Phoney, egy dolog biztos. Ami nem cukorrépából van, legyen akármennyire is szar, inkább azt fogyasztanám, mint a répát. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!