Diópálinkát az az diópárlatot honnan tudnék beszerezni?
Ha vagyunk többen, én közéjük tartozok. 8kg diót ledaráltam, 5kg cukrot tettem hozzá, felöntöttem 25L vízzel, majd pékélesztővel beoltottam.
Napi fogyasztásra, vagy sűrűbb ivásokra nem kellemes fogyasztani, de mint kuriózum, elfogadható.
Egy baj van az ilyen cukor+ízesítőanyag cefrékkel, hogy a párlatelválasztástól függően többnyire vagy szar lesz az eredmény („de mint kuriózum, elfogadható”), vagy ízetlen. Nem együtt erjedt a cukor a dióval, hanem a cukor erjedt, míg a dió csak úgy ott volt.
Ezek akkor adnak értelmes eredményt, ha a cukorból először (megfelelő tápanyagpótlással erjesztve, majd 2 főzés + kármentés módszerével) jól iható szeszt finomítanak, és ezt a szeszt főzik le újra (őrölt) dióval. Mert akkor már nem a cukorcefre bűze dönti el a párlatelválasztást, hanem úgy lehet engedni, hogy a dió íze jöjjön át minél szebben, és akkor tisztább, erősebb és finomabb íze lesz, még kevesebb dióval is.
Igen, igazad van. Mostanában kipróbáltam egy-két dolgot, van amiről nem is merek írni.
Phoney, egy dolog biztos. Ami nem cukorrépából van, legyen akármennyire is szar, inkább azt fogyasztanám, mint a répát. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!