Van egy pálinkafőzőm ami nem duplafalu és keverő sincs benne. Arra gondolt ha beleteszem egy nagyobb tálba és vizet engedek bele akkor úgy ki lehet majd főzni a cefrét? És nem fog nagyon visszahűlni a víz ha utánna töltök?
Ha van rá 1-2 napod és nem számít, hogy mennyi energiába kerül akkor esetleg. Járhatóbb útnak tartom, hogy nagyon pépesítsd a cefréba szánt gyümölcsöt és a kész cefrét kipréseled, tehát csak levet főzöl. Így nincs ami leégjen.
Ha duplafalúsítani akarsz akkor a hőközlő folyadék vagy olaj (pl. trafóolaj), vagy ha víz akkor nyomás alatt kell tartani (így 100 C feletti lesz a hőmérséklete).
Ha jól sikerül a cefrézés, akkor teljesen folyós lesz a cefréd. ( kell némi pektinbontó enzim a cefrézés kezdetén a hordóba )
Viszont van néhány gyümölcs aminek kevés a leve, és sok a pektintartama, ezekhez a gyümölcsökhöz a főzés elején önts vizet. A keverő nélküli szimplában sem fog odaégni. Én jó néhány évig keverő nélküli 100-assal főztem. ( ja, és a tüzelésre is figyelj )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!