Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Veszít-e az ízértékéből egy...

Veszít-e az ízértékéből egy sör, hogyha kukoricát is adnak hozzá (nem kukoricasör esetén)?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam, hogy a kukoricadarát amiatt teszik az olcsóbb sörökbe, mert jobb színt ad, meg olcsó és nem rontja el nagyon az ízt.

Tegnap a tescoban nézegettem a söröket, azok közül is a "prémium" kategóriásokat, 250-350 Ft/0,33l-eseket. A 4. sör volt az első, ami nem tartalmazott kukoricát hozzávalóként.

Tényleg rontja a sör minőségét a hozzáadott kukorica, vagy ez inkább ilyen városi legenda?

Érdemes megkóstolni az ilyen söröket, hogyha kellemes ízű sört szeretnék inni?

2016. febr. 14. 17:30
 1/9 anonim ***** válasza:
4%
A sör ízét elsősorban a komló adja, az meg mindegyikben benne van.
2016. febr. 14. 17:38
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a sör minőségét az befolyásolja legjobban , hogy a gyárban melyik árpával, búzával vagy kukoricával teli kamionra mondják azt, hogy "Sajnáljuk ezt nem vesszük át, a minőség nem megfelelő". Ahoz hogy ezt eljátszhassa egy gyár viszont magasabb felvásárlói árat kell kínálniuk a versenytársaknál, ami a termék árában visszaköszön.
2016. febr. 14. 17:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Vegyiparban ez úgy működik, hogy a beszállító vállal egy meghatározott minőséget, és olyat, vagy annál jobbat szállít megrendelés esetén. Olyan nincs, hogy vakon hívnak 20 tonna vegyszert, aztán a gyárkapuban visszafordítják, azzal az indokkal, hogy ez így nem lesz jó, és hívnak egy másik beszállítót, közben meg áll az üzem, mert nincs anyag.
2016. febr. 14. 17:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Gondolom a sörfőzésnél sem így csinálják.
2016. febr. 14. 17:52
 5/9 anonim ***** válasza:
minél több a kukorica tartalma egy sörnek, annál rosszabb minőségű.
2016. febr. 14. 18:49
 6/9 Phoney ***** válasza:

Ez elég sok mindentől függ. Ha egy igazán jó sör cefréjét csak úgy benyomják kukoricadarával, akkor minden valószínűség szerint rosszabb lesz. Ha eleve egy kukoricás/kukoricasört terveznek (pl. Rizmajer Popcorn), és ennek megfeleleően állítják össze az egész receptet, akkor nélküle valszeg rosszabb lenne, de az ilyen sörök tudomásom szerint eléggé műfajbeli zsákutcák, azaz nem lehet belőlük fantasztikus dolgokat kihozni. De ha pl. egy fullra kispórolt átlag magyar nagyüzemiről van szó, akkor is előfordulhat, hogy a kukorica előnyére válik „kevesebb íz = kevésbé rossz íz” alapon. Nekem pl. joban ízlk a kukoricás Dreher, mint a 100% maláta magyar gyártású Heineken.

A valóság az, hogy a kukorica az egyik eleme a magyar nagyüzemi sörök többrétű kispóroltságának. Egyébként minden szempontból olcsóbb az árpamalátánál: olcsóbb mázsánként, és több alkoholt is ad, vagyis még a szállítása is olcsóbb (kevesebb kell belőle X mennyiség alkoholhoz).

ma 17:38

Egy átlag olcsó sörben még csak nem is igazán érezni a komlóízt, csak a nettó keserűséget... a sört eredendően nem azért komlózták, hogy legyen íze (ha ezen múlik, sose tették volna), hanem mert nélküle émelyítő íze volt. (Persze a mai élesztők már romszárazzá erjesztik a tucatsöröket, de 400+ év után már nem lehet csak úgy kihagyni a komlót.)

2016. febr. 14. 19:23
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem kicsit el vagy tévedve, hogy mi a premium kategória.
2016. febr. 14. 23:36
 8/9 A kérdező kommentje:

Phoney-nak köszi a választ!

[link]

alapján a prémium (egyébként a kérdésben direkt időzőjelbe írtam)

10. of exceptional quality or greater value than others of its kind; superior:

11. of higher price or cost.

Szerintem ezek alapján a fent említett sörök annak számítanak az átlagember számára, de örülök, hogy tartalmas, és a kérdés megválaszolására irányuló hozzászólásod volt.

2016. febr. 15. 20:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Átlagember, nem átlagember, egy 250 forint/3,3 dl-es sör a sörök legalja még így tökéletesen fölösleges minőségről, meg kukoricáról érvelni.
2016. febr. 15. 20:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!