Ha egy sört felbontok de nem iszom meg, elrakom, akkor másnapra veszít az alkoholtartalmából?
Elnézést, ha ostoba a kérdés. Elmondom miért kérdeztem. A baráti összejövetelekre sokszor veszek 2 literes palackos sört és ha marad a végére, akkor nem vedelem be az egészet hanem elrakom későbbre.
Aztán ha előveszem másnap vagy harmadnap, már a szénsav nagy része kiment belőle. Viszont ilyenkor úgy is érzem, hogy kevésbé üt be, mintha még szénsavas. Ez mitől van?
A szén-dioxid miatt gyorsabban jut a fejedbe az alkohol. Ez a hatás olyan erős, hogy sokan jobban megéreznek egy sört, mint egy feles rövidet (persze a második, harmadik italnál már másképp alakul). És persze ezért üt mindkettőnél gyorsabban a „fény”, vagyis a szénsavas vodka.
A bontott sör alkoholtartalma egyébként nem csökken lezárt palackban, kivéve, amikor ecetesedni kezd, de attól ihatalanul savanyú lesz, szóval azt észreveszed.
A széndioxid gyorsítja az alkohol felszívósását. A szénsavmentes sör alkoholtartalma átlagos módon szívódik fel, ezért nem üt meg annyira.
És a frissen bontott pezsgőtől emiatt lesznek hamar csacsik a lányok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!