Melyek azok a tömelények, amelyeket a legkönnyebben elő lehet állítani otthon?
Hát főzés nélkül semmilyet, vagyis csak moslékkt.
Ha nem értesz hozzá, szintén moslékot. Mindegy mivel próbálkozol. A szeszkészítést évekig tanulni kell. És még akkoris hosszas évek alatt fogsz tudni normálisat csinálni, ha évekig próbálkozol. Ez így nem megy hasraütésszerűen mindenféle ismeret nélkül, el vagy tévedve! Egyébként meg rohadt drága is, jóval drágább mintha megvennéd a boltban.
Attól, hogy valaki házipálinkát főz, még nem biztos, hogy többet tud, mint elvenni az elejét, szóval hogy mire tudnának tanítani, az bizonytalan.
Amit az ismertebbek közül nem tudsz főzni:
Vodka – rektifikáló oszlop kell hozzá, abból sem bármilyen
Rum – cukornádmelasz kell hozzá, ami nem lehetetlen, de itthon olyan drága, hogy nem éri meg.
Tequila – agávéból készül
Whiskyt, brandyt („konyakot”) érlelni kell, vagy utánozni az érlelését. Az érleléshez megfelelő típusú és nagy méretű tölgyfahordó kell (50 liter alatt ne is gondolkodj), az utánzásához pedig különböző trükköket kell ismerni – nem elég „lisztpálinkát” főzni és tölgyfacsipszet áztatni bele.
Fűszerpárlatokat (gin, ouzo, abszint, stb.) aránylag könnyű, ha megtanulsz megfelelően semleges alapszeszt készíteni hozzá. Növényi likőröket szintén.
Persze mindent, ami nem gyümölcs-, törköly- vagy borpárlat, azt illegális otthon lefőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!