Miért van hányingerem a tömény piák, rövidek ízétől is?
Mindegy, hogy pénztárnál vett "csavaros kifli" vagy egyszer egy buliban minőségi Hennessy, amivel megkínáltak, egyszerűen hányingerem van, ha tömény piát veszek a számba és nyelek le.
Sörtől, bortól, pezsgőtől, alcopoptól nincs ez az érzés, a rosszullétig tudom inni magam ilyenekből, de beveszek egy kortyot valami töményből és legszívesebben köpném kifele, mindegy, hogy milyen minőségű.
Ez miért van?
Régebben nem volt ilyen érzésem, bár akkor se volt túl kellemes érzés ilyeneket inni. A legjobban a tényleg íztelen orosz vagy lengyel vodkákat bírom lenyelni.
A Baileys nem tömény pia, hanem likőr.
Lehet hogy csak nem kóstoltál olyat, ami igazán bejön! Mindenképpen minőségit igyál, az olcsóaktól csak az alkoholistáknak nincs hányingere.
Hűtsd be jól a piákat (tedd fagyasztóba), így kevésbé lehet érezni azt az ízt, amitől hányingered van.
A legjobb a Russian Standard vodka. Javaslom még az Ouzót (Negro íze van).
Sokan szeretik a gyomorkeserűket, pl a Jägermaistert. Sokan szeretik még pl a Hubertust vagy a Metaxát is.
Whisky és whisky között is sok különbség van. Én a Johny Walker Red Labelre esküszöm, szigorúan jéggel. De a Famous Grouse is bejön. Egyiknek sincs vaníliás íze.
A pálinkát én sem szeretem, de meg lehet szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!