Hallotatok mar ilyen palinkafozesi technikarol?
Azért mindkét válaszolót leültetném egy asztalhoz, ahol véletlenszerű pálinkák vannak finomszesszel megvágva, hogy akkor most válogassák már szét íz szerint a tisztát a pancsolttól... elárulom, hogy nem menne. (Mellesleg a pálinkát nem LEFŐZNI szokás 50 fokra, mert attól többnyire utópárlatos selejt lesz, hanem vízzel beállítani.)
Az osztrákoknál megszokott módszer finomszesszel vágni a gyümölcspárlatot. (Náluk ezt hívják hivatalosan schnapsnak, a gyümölcs nevével, pl. Marillenschnaps, stb. – a valódi gyümölcspárlat Obstbrand, Marillendbrand, stb.). A leírásodból nem derült ki, hogy mennyi szeszt adott hozzá, mivel az orvosi tisztaszesz 70 fokos (vagy erősebb), szóval az nem lefelé vinné a 60-as pálinkát, hanem felfelé... szóval vízzel kevert tisztaszeszről van szó, de kérdés, hogy mennyiről.
Ideális esetben perzse a pálinka önmagában tökéletes, szóval nem is az eszményi pálinkához való ez a módszer, de háziból és boltiból is találkoztam már jó pár olyannal, ami finomszesszel (vodkával) megvágva jobb volt, mint tisztán, mert simít a kisebb hibákon, illetve szárazabbá teszi (ha pl. zavaróan olajos, émelyítő, stb.) Magát a szeszt nem érezni rajta, amíg nincs benne hatalmas mennyiség – egyes pálinkákat háromszorosra is lehet vele hígítani úgy, hogy még mindig tiszta pálinkának tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!