Mi ez a vodkasznobizmus?
Ha nektek teljesen ugyanaz a Spar Budget (= Győri) vodka és az Absolut, akkor nem vagytok valami érzékenyek a szesz jellegére.
Én nem szeretem a vodkát, és nem adnék 10+ ezret egy Grey Goose-ért, de tudod a vodka nem vegytiszta víz+etanol elegy, mert se a rektifikálás, se a szénszűrés nem varázsige, hogy mindent megkössön a vízen és az etanolon kívül. Igen, sok a parasztvakítás a vodka marketingjében, de kb. minden más italfajtáról is irtózatos baromságokat hordanak össze, mert a vásárló pár sor alapján akar „érteni hozzá”, ráadásul egy drága italtól holmi „mögöttes értéket” is elvár, szóval muszáj valami egyszerű és érdekes mesét mondani neki.
A vodkában csak annyi a nagy átverés, hogy a legjobb 10 ezer Ft-os vodkák jelentik a csúcsot, ezektől már minőségben nincs feljebb.
A különleges szűrőkre visszatérve, az ezüst- és platinatartalmú betétek katalizátorként viselkednek (vagyis bizonyos kongenerek átalakulnak tőlük), így ha a megfelelő összetételű vodkát engednek át rajtuk, akkor sokkal kerekebbé, vízszerűbbé válik az állaga. Eközben a Spar vodka íze kb. közelebb áll egy fehér kukoricawhiskyéhez, mint egy rendes vodkáéhoz.
"De a vodkasznobokat még náluk is nehezebb komolyabban venni, kb az ásványvíz sznobokkal vannak egy szinten."
Mind a vodkáknak, mind az ásványvizeknek nagyon sajátságos ízük van, egyáltalán nem ugyanolyan ízű egyik meg a másik. Persze az sem feltétlen igaz, hogy ami a legdrágább, az a legjobb, ami legolcsóbb, az meg a legrosszabb. De hogy különbség van, az tuti. A Spar vodkája pl. olcsó kb. 1700 ft fél liter, és már-már ihatatlanul sz*r. De személy szerint nekem az Auchanban található legolcsóbb (1400 ft/fél liter) vodka például nekem személy szerint ízlik. Pedig még olcsóbb a Sparosnál is. :P
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!