Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Van aki szereti vagy ivott...

Van aki szereti vagy ivott már Madeira bort?

Figyelt kérdés

2015. okt. 12. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer volt alkalmam megkóstolni- finom volt és ízlett. Engem valami szinten a tokaji aszúra emlékeztetett.
2015. okt. 13. 03:45
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Volt alkalmam megkóstolni malvázia, muskotály, verdelho és sercial szőlőkből készült Madeira likőrbort (nem bor amúgy). Mindegyik másfajta volt egy picit, muskotály édes, malvázia félédes, verdelho olyan félszáraz féle, a sercial pedig kifejezetten száraz.

Ha érdekel a téma és véletlenül Madeirán/Portugáliában jársz, akkor ajánlom a funchali (Madeira legnagyobb városa) bormúzeumot.

2015. okt. 13. 15:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem jártam se Portugáliában se Madeira szigetén. Egyszer vettem egy üveg száraz madeira bort és nagyon ízlett. Szerintem jobb volt bármelyik magyar bortól (kivéve az aszút)
2015. okt. 13. 22:11
 4/4 Mojjo ***** válasza:
Nem hiszem, hogy összehasonlítható bármelyik magyar borral, tekintve, hogy ez különleges technikálva (ún. avinálás) készülő, ún. erősített bor - ilyet idehaza pedig nem lehet csinálni, legalábbis nem bor néven.
2015. okt. 30. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!