A Laposa (badacsonyi) borok jónak számítanak?
Kaptam ajándékba egy 6db-os rekesz/kartonnal (nem tudom hogy mondják), de abszolút nem vagyok nagy ivó, nem igazán vagyok képben a borokkal.
Ja, és mind a 6 különböző bor.
Laposa néven két különböző pincészet fut. Az egyik a Laposa Családi Birtok, jelenleg Laposa Bence irányításával, amit az apja, Laposa József alapított. A másik pedig bizonyos befektetőké, akik használják a nevet - ami nagyon úgy tűnik, hogy jogilag rendben van, mert évek óta nem tudták Laposáék elintézni, hogy ezt ne tehessék.
Annyi történt, hogy a Laposa család sok éve összeállt a befektetőkkel, közös cég, névhasználat, minden volt, aztán számomra tisztázatlan körülmények között megszakították az együttműködést, viszont a befektetők tovább használták és használják a nevet.
Sorry a hosszú bevezetőért, de ki kell deríteni, hogy melyik Laposáról van szó :)
A családi birtok borai így néznek ki:
A befektetőké:
- [link]
- [link]
A címkedizájn elárulja, kikről van szó.
A Laposa családi birtok borai egyébként jók. Tiszták, szépek, a könnyedd széria borai (Laposa Illatos és Laposa Friss) nagyon szépen lendületes, jól iható, igazi nyári borok, a többiek pedig tartalmasakak, technológiailag hibátlanok. Egyébként technoborok, mindkét szériában, úgy értve, hogy irányítottan megy az erjesztés, érlelés, nincs a természetre bízva.
A befektetők borait nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!