Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért rúgok be egy korsó...

Miért rúgok be egy korsó sörtől? Hogyan bírhatnám jobban a piát?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, és tényleg 1 korsó sörtől már kész vagyok. Először csak röhögök mindenen (már pár korty után), aztán a végére már annyira álmos leszek, hogy a fejem alig tudom tartani és az egyenes járással is gondjaim vannak. Így nem túl élvezetes számomra, ha a barátokkal elmegyünk valahová. Próbáltam már, hogy előtte-közben eszek, de semmin nem változtatott. Szóval ez miért van és min változtassak? Egyébként lehet, hogy buta kérdés, de ilyenkor a vérem alkohol szintje megegyezik egy olyanéval, akinek 1 korsó meg sem kottyan? Vagy az enyém magasabb?
2015. aug. 15. 07:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Gyakorlat teszi a mestert.

De nemlátszik túl jó ötletnek az erőszakkal történő piálás mivel az olyasvalami a szervezeted ellen mint ha téged megerőszakolnának.

Mindenkinek más a tűrőképessége, hát neked ilyen. Tippelem, hogy gyengébben működik a májad, vagy az epéd.

2015. aug. 15. 07:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol hatását az idegrendszer egyéni érzékenysége (lényegében: az idegsejtek falának lipidtartalma) és a véralkoholszint befolyásolja. Utóbbi alapvetően két tényeződőtl függ: a felszívódástól és a testtömegtől. AKi pici és könnyű, az magasabb véralkoholszintet produkál, aki 55 kg, az papíron ugyanannyi cefrétől kétszer akkora véralkoholszintet ér el mint én a 110 kilómmal, valójában pedig még magasabbat, mert a nagy izomtömeg, pláne, ha mozog, gyorsan elminálja a szeszt, aki pedig csont és bőrt, vagy vastagabb, de ami rajta van, az zsír, az nem így tesz. A másik tényező a felszívódás gyorsasága, aki éhgyomorra iszik, vagy gyomorbeteg, vagy rendszertelen táplálkozás miatt kivan az emésztőrendszere, pillanatok alatt felszívja az egyébként is gyorsan felszívódó alkoholt, különösen, ha az a gyomorban vérbőséget előidéző szén-dioxiddal együtt érkezik (tehát sör vagy pezsgő). Ilyenkor gyorsan megszédül, de a szesz lebomlása után viszonylag gyorsan ki is józanodik, kivéve, ha az alkoholbontó képessége valamilyen oknál fogva zavart, vagy örökletesen gyenge, ami az európai lakosság 5-10%-át érinti (nőknél gyakoribb, ázsiaiaknál még inkább) , azaz az alkohol-dehidrogenáz aktivitása csekély.

Nem lehet rá edzeni.

Javaslom, hogy egész egyszerűen ne igyál. Nem létszükséglet.

2015. aug. 15. 07:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne akard jobban bírni, mert nem sikerül, ez biológiai adottság. Inkább ismerd meg a szervezeted tűrőképességét és akkor ellenőrizi tudod a tested működését. Ha saját magadat tudod irányítani, az fél siker az életben.
2015. aug. 15. 09:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Igyál gyümilevet sörrel fellöttyintve. Vagy rumos teát. Ha beüt kicsit is,akkor higítani kell még. Így a lötty menyiség meglesz mint barátoknél,de az alkohol szinten van tartva. Becsípsz,de nem részegedsz le. Közben megtelik a gyomrod.
2015. aug. 15. 10:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Orulj neki hogy kevès pia is hat.

Baromi nagy hulyesèg azon menôzni hogy ki tud többet inni.

2015. aug. 15. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!