Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ti mennyi és milyen piától...

Ti mennyi és milyen piától szoktatok hányni? Hogyan előzitek meg?

Figyelt kérdés

Én eddig 4x hánytam, 2x akkor, amikor deciztem vodkával, egyszer, amikor sört,bort,pezsgőt,vodkát, 2 féle whiskey-t,fütyülőst összeittam, ezt nem is csodálom, hogy visszajött, egyszer pedig akkor, amikor nagyon rég nem ittam és hirtelen 3 féle piát is ittam.

Igazából, ha nem sok különböző dologból iszok, akkor nem érzem sosem az ingert, mondjuk csak vodka és pálinka, vagy vodka és whiskey, így ihatok sokat, nem kell hánynom, de sokszor megkívánok egy sört vagy valami más nem alkoholos piát is.

Ti hogyan előzitek meg a hányást?

2015. aug. 11. 01:44
1 2
 1/15 anonim válasza:
65%
Én sok tömény után nem iszok szénsavasat és édeset, ez a kettő után jön rád biztosan a hányás, a legrosszabb az édes pezsgő vagy édes bor, ezeket nagyon kerüld ha már van benned bőven pia.
2015. aug. 11. 04:03
 2/15 A kérdező kommentje:
Aha, akkor késő este már csak Cappy fog menni sör helyett.. :)
2015. aug. 11. 04:07
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
én még nem hánytam piától, pedig ami van azt mindent összeszoktam keverni. mondjuk én tudok mértéket tartani
2015. aug. 11. 07:00
 4/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem iszom ilyen rohadt egyszerű :D
2015. aug. 11. 07:11
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
En vodkatol, akar nehany kortytol is. Hogy elozom ezt meg? Nem fogyasztom vodkat. Egyeb piatol nem szoktam hanyni, mert nagyjabol ismerem a hataraimat es megprobalom azt nem tullepni. Ha veletlenul megis, akkor ontom magamba a vizet, ameddig birom.
2015. aug. 11. 07:27
 6/15 anonim válasza:
73%
Hát...volt, amikor csak pezsgőt ittam, abból viszont 2 liter ment le 3 óra alatt...nah attól aztán egész este hánytam. De volt, amikor azért, mert kevertem a cuccokat...likőr, sör, vodka... A legutóbbi eset óta azonban nem vagyok hajlandó többet inni, csak annyit, amennyitől tudom, hogy semmi bajom nem lesz. Nem ér annyit a pia, hogy hányjon, rosszul legyen az ember napokig, meg fájjon a feje! Pff. Öreg vagyok én már a piáláshoz. :D 31/nő
2015. aug. 11. 08:06
 7/15 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk úgy, hogy tartok mértéket...
2015. aug. 11. 08:39
 8/15 anonim ***** válasza:
40%

Igyekszem betartani a megadott egységeket. Nem húzóra inni, hanem lassan szopogatni az italt. ha táncolni akarsz, hosszú italokat, sört, fröccsöt, nem több piás koktélokat (pl. mojito, vodka-kóla-citrom sok jéggel).

Amitől tuti fejre állsz:

-Az édes piáktól, pl. csokilikőr, vermut. (A cukor is alkohollá erjed a gyomorban)

-Alkoholos csokik, vodkazselé, koktélos jégkrém, ágyas pálesz gyümölcsei. (Ez még gyilkosabb mint az édes piák. Nem érzed benne a szeszt, ráadásul ott van benne a cukor is. Ezektől szintén nem kéne berúgni, mert ha nem is hánysz, tuti mocsokmód leszel másnap.)

-Kevert piák, többalkoholos koktélok. (Többféle pia összekeverve, az tuti hányás. Berúgni nem B52től meg Long Island Iced Teától kell. Ezekből is egy-egy pohárnyit kéne fogyasztani, szép lassan iszogatva)

-Tömények. (Ha partizni akarsz, akkor ne tekilát meg páleszt vagy hasonlókat rendelj. Ezeket arra találták ki, bedobj egyet-egyet az emésztést segíteni.

-Túl hirtelen inni. (Későn érkeztetek, már áll a bál, jajj a hely fél óra múlva zár, dobjunk még be nyolc sambucát ha már itt vagyunk. Hát nem. Egyszerűen nem érzed, hogy mennyit ittál, mire leér, addigra meg már túl késő.

-Hideg helyen berúgni aztán napra menni. (Jó öreg Hegyaljás fesztiválozók tudják, hogy ami a pincében két pohár bor, az a pinceajtón túl már olyan három és félnek érződik. Hűvös kocsmából a negyven fokba csak tiszta fejjel szabad kimenni.

-Éhgyomorra inni. (Sok kiscsaj ott szúrja el, hogy tudván hogy a pia sok kalória, inkább egész nap nem eszik, hogy a kalóriamennyiség kiegyenlítődjön. Ezt nem szabad, sokkal durvábban beüt a pia, és beáll a mérgezés).

2015. aug. 11. 10:59
 9/15 A kérdező kommentje:
Én is tudom hol a határ, eddig 2x nem érdekelt, mert bánatom volt, egyszer pedig véletlen nem figyeltem, hogy mit iszok. Nem is szeretem én sem totál szétcsapni magam, az nagyon ritka, meg a másnapot is utálom, de van amikor csak akkor szabadulok fel teljesen, ha igazán leiszom magam, akkor pedig már nem érdekel, hogy mi megy még le és mi volt előtte.
2015. aug. 11. 14:29
 10/15 anonim ***** válasza:
Eddig csak akkor hánytam amikor össze-vissza kevertem mindent. Ha úgy iszom hogy egyre töményebb (sör, bor, aztán tömények) akkor nincs bajom, de ha felcserélem az csúnya. Arra az estére például kifejezetten nem vagyok büszke amikor a következőt sikerült végiginnom: egy sör, jóégtudja mennyi Jager (üvegből) kb ugyanannyi vodka (szintén), vörösbör (megintcsak üvegből) aztán még vodka. Előtte csak idegileg voltam ki, utána hánytam egy jót és elmentem aludni. De nem lettem másnapos, amin én magam is meglepődtem.
2015. aug. 12. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!