Milyen alkoholok nemesednek idővel?
Ami MOST olcsó, az sosem lesz értékesebb/finomabb.
Amit nemesednek, azok új korukban is a drágábbak közé tartoznak.
Ilyen italfajta gyakorlatilag csak egy létezik, a prémium abszint, de abból 10-ért külföldről sem kapsz olyat, amitől komoly érés várható el a 40 év alatt. És persze az ideális éréshez jó lenne állandó pincehőmérsékleten, fénytől védve, állítva tárolni. Ilyen célra a Jade-széria valamelyik abszintját rendelném meg (kb. 20e Ft+szállítás), persze előbb megvárnám az őszt, hogy ne 40 fokban zötykölődjön hét határon át.
A tiszta párlatok semmit nem csinálnak az üvegben tartogatva, illetve ha kicsit változnak is, inkább hátrányukra.
Esetleg létezhetnek olyan borok is, amiket érdemes ilyen távra eltenni, de ebben majd Mojjo segít.
Ha alkohol tartogatásából akarsz pénzt csinálni, akkor olyan alkoholt kell megvenni, amiről tudod, hogy az eladás idejében már rég nem lehet majd kapni, DE lesz rá kereslet mint ritkaságra. Persze ehhez meg érteni kell.
Köszönöm a stafétabotot, Phoney :D
Szóval nem, nem igazán léteznek ilyen borok. Ami esetleg _kibírja_ ezt az időtartamot, az egy jóféle 6 puttonyos aszú, vagy aszúesszencia/esszencia. De nem lesz jobb 40-50 év múlva, ezt garantálom, sőőőőt, csupán esélyes, hogy iható marad. A többi borral meg ennek az időtartamnak a töredékével sem érdemes kísérletezni. (Tévedés ne essék, egy ideig, méghozzá hosszú ideig az aszú képes fejlődni, és felfelé menetelni. De bőven nem 40-50 évig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!