0,5 literes Royal vodkát egy nap után kivettem a mélyhűtőből és megfagyott. Miért?
37,5%-os vodka azt hittem nem fagy meg mélyhűtőben sem.
Hogyan lehetséges, hogy mégis megfagyott?
A mélyhűtőben -általában ! - 18 c fok van. Ettől pár fok eltérés felfelé-lefelé lehetséges. Bár a tiszta etilalkohol olvadáspontja igen alacsony (úgy kb. -112 c fok) a különböző cefreelegyek azért megfagyhatnak magasabb hőfokon. A 37,5%-es vodka egy vicc, de annak sem volna szabad megfagyni a hűtőben, mert a 38-as keverék fagyáspontja elviekben -29 c fok, az ötvenkettes pálesznek pedig -45.
Téged becsaptak azzal a vodkával. Vagy öcséd leitta, és feltöltötte vízzel.
Viszont jobban végiggondolva lehet valami. Nem édesített vodka volt ez véletlenül?
Mert ha cukros, akkor a lehülés közben kiválhat cukorkristály. a Kristály szekularitmag, és adott esetben ott elindulhat egy jégkristály (nem elegykristály!)Ö növekedés. A vodka többi része töményedik,ezért folyadékzárvány van benne, de a széle megfagyhat.
Ez csak spekuláció, törd össze az üveget, törd el a jeget, van-e a belsejében folyékony fázis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!