Ha 16 évesen sör van a táskámban és a randőr meglátja akkor büntetnek érte?
Szerintem ha meglát a randőr, egyből randit fog veled kezdeményezni.
Randőr :D
"Szerintem a rendőr úgysem néz bele a táskádba, semmi joga nincsen hozzá."- Eléggé el vagy te tévedve, van egy olyan érzésem hogy semmi jártasságod nincs a jogba. :D
Egyszer, nem is tudom mennyi lehettem,d e még elég fiatal. 15-16 körül. Éjszaka bandáztunk oda jött egy rendőr autó, kiszállt 3 rendőr igazoltattak minket meg kipakoltatták a táskánkat. Volt egy doboz cigi nálam, de rá se hederítettek. Utána ez már évekkel később volt, akkor is bandába mentünk a városba, hát már kicsit berúgva, valószínűleg nem voltunk bizalomgerjesztő társaság. Rendőrök leállítottak minket, igazoltatás, aztán állni a fal mellé motozás sorba. Egyik haverunk táskájába aki csak 17 volt még volt 3 üveg bor. De azzal se nagyon foglalkoznak. A rendőr aki táskát nyitogattat, az inkább drogot, rongálásra alkalmas eszközt vagy fegyvernek minősülő tárgyat keres.
Elnézést kérek rendőrt akartam írni! :D
Telefonról írtam.
Köszönöm a válaszokat. :)
Táskában lehet alkohol. Felbontott állapotban nem lehetett olyan helyen, ami nincs elzárva (pl szatyorban).
De aztán ez a rendelet is át lett írva és most már önkormányzati szinten van meghatározva, hogy közterületen szabad-e alkoholt fogyasztani. Ha nem randalíroztok, nem fog elővenni a rendőr.
Attól, mert kiskorú vagy még lehet nálad lezárt! pia.
Egyik ismerősömet megállították, 15 volt akkor, igazoltatták, 6 doboz sört vitt épp a hátizsákjában házibuliba meg asszem egy doboz cigi is volt nála. Szín józan volt, békén hagyták.
Úgy szól a törvény, hogy közterületen felnyitott alkoholos boboz/üveg nem lehet nálad ill. nem lehetsz részeg, közszeméremsértő, más személyeket inzultáló stb.
Az a duma teljesen megállja a helyét, hogy anyád, apád vagy akárki felnőtt végezte a vásárlási folyamatot te pedig csak hazaviszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!