Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Dom Perignon száraz vagy...

A Dom Perignon száraz vagy édes pezsgő?

Figyelt kérdés
2015. júl. 10. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szaraz...
2015. júl. 10. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Így van. Az egy nyers "pezsgő", ami tradicionális módszerrel készül. Picit szárazabb, mint a száraz. :) Mivel a száraz alatt még van 4 kategória a szárazabb felé.


De emellett határozottan gyümölcsös, telt ízekkel és illatokkal.

2015. júl. 10. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

száraz :)

a 2000-es évjáratú a kedvencem :$

2015. júl. 10. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Kár :D nekem a száraz nem ízlik, pedig szívesen megkóstolnám a Domot
2015. júl. 10. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
22%
Még jó, hogy nem vetted meg, biztos nagyon rossz íze lenne, mert száraz.
2015. júl. 10. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok én olyan gazdag hogy ilyeneket igyak :D Valószínűleg sohasem fogok ilyen inni, csak érdekelt, hogy kb milyen íze van. A száraz pezsgőket amiket eddig ittam nem igazán ízlettek,de nyilván jobb íze van egy 50 ezres pezsgőnek mint egy 1-2 ezresnek.
2015. júl. 10. 21:26
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell DP-t venni ahhoz, hogy megkóstold a champagne-t. Vannak 8500ért is olyanok, amik már megközelítik az 50-60 ezres kategóriát. 12-15ért meg 97pontos champagne-okat is kaphatsz.


A pezsgőgyártás alapja, hogy a benne lévő maradékcukor újra elkezd erjedni. Így keletkezett a DP is. Teljesen más élmény, egy tradicionális módszerrel készült pezsgő bor, mint egy co2-vel utó-dúsított 1500forintos kategóriás pezsgő.


Ha érdekelnek minőségi édes pezsgők, akkor olaszoknál nézz szét. Martininek a Asti-ját tudom ajánlani. Az is első osztályú cucc!


De vannak nagyon gyümölcsös száraz borok is, amik lehet meg tudják neked mutatni, hogy miért is jó a száraz bor. Nyakas 2012-es chardonnay-ját nagyon ajánlom jó kacsasülthöz lilakáposztával, vagy egy búbos sarkadi pecsenyéhez. És akkor talán megérted, hogy az ízvilág harmóniájában hol lehet elhelyezni a gyümölcsös száraz borokat.

2015. júl. 11. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!