A Dom Perignon száraz vagy édes pezsgő?
Így van. Az egy nyers "pezsgő", ami tradicionális módszerrel készül. Picit szárazabb, mint a száraz. :) Mivel a száraz alatt még van 4 kategória a szárazabb felé.
De emellett határozottan gyümölcsös, telt ízekkel és illatokkal.
száraz :)
a 2000-es évjáratú a kedvencem :$
Nem kell DP-t venni ahhoz, hogy megkóstold a champagne-t. Vannak 8500ért is olyanok, amik már megközelítik az 50-60 ezres kategóriát. 12-15ért meg 97pontos champagne-okat is kaphatsz.
A pezsgőgyártás alapja, hogy a benne lévő maradékcukor újra elkezd erjedni. Így keletkezett a DP is. Teljesen más élmény, egy tradicionális módszerrel készült pezsgő bor, mint egy co2-vel utó-dúsított 1500forintos kategóriás pezsgő.
Ha érdekelnek minőségi édes pezsgők, akkor olaszoknál nézz szét. Martininek a Asti-ját tudom ajánlani. Az is első osztályú cucc!
De vannak nagyon gyümölcsös száraz borok is, amik lehet meg tudják neked mutatni, hogy miért is jó a száraz bor. Nyakas 2012-es chardonnay-ját nagyon ajánlom jó kacsasülthöz lilakáposztával, vagy egy búbos sarkadi pecsenyéhez. És akkor talán megérted, hogy az ízvilág harmóniájában hol lehet elhelyezni a gyümölcsös száraz borokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!