Isznak még manapság az emberek rumot?
Nem igazán, eléggé kiment a divatból.
Változik a világ. Régebben a 2konyak"-nak hazudott brandy is menő volt, az is kiment a divatból.
Rumból zömében tényleg csak a fehér fogy a szórakozó helyeken, Bacardi, vagy Havanna, érlelt rumból Captain Morgan, Portorico szokott lenni a kínálatban.
De utóbbi kettőből inkább a minőségibbeket tartják, az meg nem olcsó, talán ez is az oka, hogy a fiatalabbak inkább a fehéret isszák.
Aki meg minőségit akar, inkább iszik jobbféle whiskeyt, vagy pálinkát.
Keverve igen, magában elég kevesen (legalábbis itthon). Itthon ugyanis az emberek alapvetően kétféle rumot ismernek:
1. azokat, amik nem is rumok, és önmagukban gyakorlatilag nincs élvezeti értékük – kommersz- és „sütőrumok”, Rum-Verschnittek (pl. Portorico), Inländerrumok (pl. Spitz, Stroh). Persze egyesek szeretik őket, de ez állítólag a pisire is igaz.
2. a koktélrumokat, amiket nem arra hangoltak, hogy magában igyák meg, ezért tisztán – legalábbis az árukhoz képest – nem valami jó italok. A divatosabb kínálatból talán csak a barna Havana Club az, ami jégre töltve is szalonképes.
Kb. 6-7 ezertől az idős rumok is vannak olyan jó italok, mint a hasonló árkategóriás whiskyk, de mivel senki nem hinné, hogy a hosszabb érlelés csodát tesz velük, ezért nagyon kevesen próbálják ki őket. Ha egy átlagember elé leteszel egy 7+ éves rumot, jó eséllyel sose találja ki, hogy az rum (ezt kipróbáltam már egy pár emberrel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!