Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy készíthetnék szakét?

Hogy készíthetnék szakét?

Figyelt kérdés
2010. márc. 1. 21:12
 1/2 anonim ***** válasza:

szaké a Japánoknál nemzeti italnak számít. Sokszor emlegetik japán rizspálinkaként, ez azonban tévedés, mert a szaké alapjául szolgáló gabonából nem párlatot főznek, hanem hordókban erjesztik. Más szóval a szaké egy amolyan borfajta csak rizsből készül.


Ugyan az elkészítési mód a boréhoz hasonlatos, lényeges különbség, hogy a rizsbort palackozás után legfeljebb egy évig szabad tárolni, máskülönben az ital elveszíti aromáját és zavarossá válik.


Japánban 16 000 féle szaké található és mind különböző: száraz, enyhe, erős stb.


A szaké készítése:


- Keményített rizsből készül, amit „fényeznek”

- Majd következik a tisztítás

- Ásztatás

- Gőzölés

- Majd különleges porral beszórják, amitől erjedni kezd

- Szaké főzés

- Majd keverés/préselés (Ilyenkor készülnek szaké sütik is)

20 nap alatt készül el egy átlagos szaké.

40 nap alatt készül el egy prémium szaké.

2010. márc. 1. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
szerintem ez otthon nem fog menni.
2010. márc. 2. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!