Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kukoricapálinka készitése?

Kukoricapálinka készitése?

Figyelt kérdés
gabonapálinka,vagyis kukoricából hogyan lehet pálinkát főzni?

2015. máj. 27. 19:45
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

KUKORICAPÁLINKA KÉSZITÉS

ÁRPA CSIRÁZTATÁSA

Árpamaláta, ( kb a gabona 25 %-a )

Egy edénybe beleteszed a sértetlen, egészséges árpagabonaszemeket, és annyi vizet öntetsz rá, hogy bőven ellepje. Egy nap múltán öntsd le a vizet alóla, és pótold frissel. A második nap terítsd ki valamilyen szitára vagy sík felületre a szemeket. Ekkor megkezdődik a csírázás. Ez akár egy hétig is eltarthat, ezalatt pedig gondoskodj a 20-30 C hőmérsékletről, a szemek állandóan nedvesen tartásáról,másnapontai vizzel való locsolásáról és védd a napfénytől. Nagyon fontos, hogy a szemek alatt ne álljon meg a víz, mert úgy rohadásnak indul! Legyenek mindig nedvesek, de víz ne álljon alattuk! Akkor van kész a maláta, ha a levélcsíra (a vastagabb) akkorára nőtt, mint maga a gabonaszem,vagyis: hosszú malátát lassú, 17-21 napos, csíráztatással kapunk, ami alatt a levélcsíra a szem 1,5-szeresére, a gyökércsíra pedig 3-4-szeresére nô. a csíráztatást fénymentes helyen, rendszerint pincehelyiségekben végzik, ahol klorofil nem keletkezik.

A zöld csiráztatott árpát használat elôtt zúzógépekkel malátatejjé őrőljük,házilag kis mennyiségnél például turmiksszal.

élesztő feloldása:

5-6 darab 50 grammos élesztőt-1 liter vizben feloldunk. 100 liter cefréfez

kukorica forrázása:

Melegíts vizet kb 100 C-ra.. 1 kg gabonánként 4,5-5 liter vízre lesz szükséged. Közben daráld a gabonaszemeket olyan finomra, amilyenre csak lehet,pl liszté. Öntsd a forró vízbe, és kavard el rendesen. Fedd le az edényt, és hagyd hűlni, közben pedig időként alaposan kavard fel,ha hülés közben sürübbé válik adjunk még hozzá vizet.a forróviz hatására a kukorica csirizesedik

az anyagot 30-32 Co-ra hûtjük, hozzákeverjük az élesztôt és a csiráztatott összezuzott árpát tovább folytatjuk a hûtést a megfelelô erjedési hômérsékletig. A cél az, hogy az erjesztés folyamán a cefre hôfoka 30 Co fölé ne emelkedhessen, mert ez árt az élesztônek, és kedvez a baktériumoknak. 100 literes hordonként 5-6 darab 50 grammos élesztő.A 36-37°C-nál melegebb, folyadék elpusztítja az élsztő gombákat!

igény szerint cukrot hozzá lehet adni a cefréhez feloldva vizzel ,mely növeli a kifőzhető pálinka mennyiségét.

2015. máj. 27. 19:46
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Először is: kukoricapálinka nem létezik, ahogy gabonapálinka sem. A pálinka gyümölcsből készül. Ajánlom keresd fel a forum.index.hu-n az "égetett szeszesitalok" fórumot, ott sok hasznos tanácsot kaphatsz.
2015. máj. 29. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 jampi15 válasza:
ez igy nem lesz jó irj privátot ha komolyan gondolod
2015. máj. 29. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha többször átfőzöd, és szűröd a párlatot akkor vodkát kapsz. A pálinka név le van védve, csak gyümölcspárlatokra használható.
2015. máj. 30. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező kommentje zavaros. Kukoricáról beszél, de árpaszemeket csíráztat. Dönteni kéne hogy árpa vagy kukorica, mert a kettő nem ugyanaz!
2015. jún. 4. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

akkor lehet hogy még a végén sör lesz,ha ha ha

[link]

2015. jún. 5. 08:32
 7/11 jampi15 válasza:
100%
Minden gabonaszesz legyen az árpa buza rozs vagy whiskey-azaz kukorica mind árpamalátával készül mivel ebben a legtöbb az enzim a gabona 25%-a maláta tehát 10kg kukoricához kevernek 2.5 kg árpamalátát és igy cukrositsák el megfelelő hőmérsékleten.
2015. jún. 5. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
kukoricapálinka helyett mond azt hogy whiskey-t akarsz csinálni, végülis a kukoricából azt csinálnak.
2015. jún. 16. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

jampi15 nek tökéletesen igaza van, - a kukoricában lévő keményítőt el kell cukrosítani és erre csak a csíráztatott árpában keletkező enzim alkalmas, amely a saját tömegének a hatszorosát tudja átalakítani, megjegyzem elég macerás.Van egy másik kevésbé babrás módszer, írd be a keresőbe a 4 nagybetűt UJSM - utána feljön a"2012 Index Forum" arra kattints és ezt keresd meg

"öreg-muslica 2011.02.24 Savanyú cefrés whiskey készítése malátázás nélkül és lejjebb ezt is: A savanyú cefre jelentösége ( sour mash )"

MINDENT FOGSZ TUDNI !

Állat whiskeyd lesz én már csak tudom :) !

2019. dec. 29. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kipróbálva, működik, csináljátok, öreg-muslica féle receptek nagyon jók, a fenti válaszokat használd. Kukoricát roppantva és árpa malátával 65 Celsius fokon 90 percig kell tartani, kész, jöhet 25 Celsius fokon a pékélesztő, kotyogó. Tényleg működik, tömbházban is.
2021. nov. 16. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!