Kocsmába szabad italt bevinni?
Helyben nem fogyaszthatod el.Nem lehet nyitva sem és számla vagy blokk kell hozzá.
De mit szeretnél ? Hogy puszira tartson fönn neked valaki egy kocsmát hogy legyen hol piálnod?Meg Van budi hogy hova pisálni járni?Nem vágom.Taxiba sem ülsz be hogy: "Látom Komám arra mész,eldobnál egy 5háztömbnyit CSAK ÚGY?"
Komolyan kezdem azt hinni, hogy a legtöbb embernek sokszor a szövegek értelmezésével gondja van.
Igen, tudom, hogy paraszt dolog, igen, tudom, hogy a kocsmárostól kapok. Ezt mind tudom, ahogy le is írtam, ugyanúgy, mint azt, hogy engem a !! HIVATALOS !! álláspont érdekel. Nem vagyok hülye, nem akarok ilyet csinálni, eszembe nem jutna, csak kíváncsi vagyok a törvényi, jogi hátterére.
De köszönöm, hogy ennek ellenére 4/4 elmondta, amire nem voltam kíváncsi.
Ennél összetettebb a dolog.
Egyik szitu a következő: ha előre szólsz hogy van egy üveg olyan borod vagy pezsgőd - jellemzően az igen drága kategóriából - amit ott nem tartanak és szeretnéd meginni a barátaiddal akkor megkérdezheted hogy mennyi a "DUGÓDÍJ". Ez a kocsma és a kocsmáros jussa (kidugózás, kiosztás, poharak elmosogatása ÉS az egyébként itt pia elmaradt hasznának összessége), de vendéglőben is ez a módi. Előre kell szólni.
Másik helyzet: törzsvendég vagy, kóstolót vinnél a saját pálinkádból, és esetleg körbekínálnád vele a többi törzsvendéget. Ilyenkor is illik előre szólni ÉS vinni külön (!) ajándékot a pultosnak-csaposnak-tulajnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!