Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A tiszta szesz (96%-os etanol)...

A tiszta szesz (96%-os etanol) zárjegyköteles?

Figyelt kérdés
2015. máj. 10. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nem látok zárjegykötelezettségre utaoló jelet.

Szerintem attól függ, hogy jövedéki adó köteles áruként (tehát üzemanyagként, vagy italként) áárulod

2015. máj. 10. 18:13
 2/6 anonim válasza:
Hivatalosan csak akkor fogadható el, hogy nem italként árulod, ha egyátalán nem iható, és egyszerű módszerekkel, pl. lepárlással sem nyerhető vissza az alkohol. Így adómentes. Ld. denaturált szesz.
2015. máj. 10. 18:20
 3/6 Phoney ***** válasza:

Denaturánssal keverve nem... tisztán igen.

A tiszta etanol alkalmas emberi fogyasztásra, úgyhogy ha nincs benne denaturáns, akkor teljesen mindegy, hogy milyen célra készült, zárjegyköteles.

2015. máj. 10. 18:23
 4/6 anonim ***** válasza:
A nagy tételben vett tiszta szeszes ballonokon nem szoktam zárjegyeket látni, mondjuk azokat nem hozzák kereskedelmi forgalomba, csupán olyan cégeknek adják el, akiknek a munkájukhoz szükséges. Iható minőségű, ugyanis a melósok gyakran visznek belőle haza és saját bevallásuk szerint sok ital kikeverhető belőle, bár nekem nincs gusztusom mezőgazdasági hulladékok erjesztéséből származó dolgokat inni.
2015. máj. 10. 18:48
 5/6 anonim ***** válasza:
96%os alkoholt szerintem etén vízaddíciójával csinálnak, nem fermentációval...
2015. máj. 10. 18:51
 6/6 Phoney ***** válasza:

Adóraktári engedéllyel lehet zárjegy nélküli szeszt kezelni, egymásnak eladni. Zárjegy akkor kell, mikor forgalomba kerül, vagy olyannak adják el, akinek nincs engedélye.

tegnap 18:51

A 95,6%-ot szokták 96-ra kerekíteni. A szeszes italokról szóló EU-rendelet is mindenhol 96%-os finomszeszt ír attól függetlenül, hogy nem pont annyi.

2015. máj. 11. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!