A tiszta szesz (96%-os etanol) zárjegyköteles?
Figyelt kérdés
2015. máj. 10. 17:16
1/6 anonim válasza:
Itt nem látok zárjegykötelezettségre utaoló jelet.
Szerintem attól függ, hogy jövedéki adó köteles áruként (tehát üzemanyagként, vagy italként) áárulod
2/6 anonim válasza:
Hivatalosan csak akkor fogadható el, hogy nem italként árulod, ha egyátalán nem iható, és egyszerű módszerekkel, pl. lepárlással sem nyerhető vissza az alkohol. Így adómentes. Ld. denaturált szesz.
3/6 Phoney válasza:
Denaturánssal keverve nem... tisztán igen.
A tiszta etanol alkalmas emberi fogyasztásra, úgyhogy ha nincs benne denaturáns, akkor teljesen mindegy, hogy milyen célra készült, zárjegyköteles.
4/6 anonim válasza:
A nagy tételben vett tiszta szeszes ballonokon nem szoktam zárjegyeket látni, mondjuk azokat nem hozzák kereskedelmi forgalomba, csupán olyan cégeknek adják el, akiknek a munkájukhoz szükséges. Iható minőségű, ugyanis a melósok gyakran visznek belőle haza és saját bevallásuk szerint sok ital kikeverhető belőle, bár nekem nincs gusztusom mezőgazdasági hulladékok erjesztéséből származó dolgokat inni.
5/6 anonim válasza:
96%os alkoholt szerintem etén vízaddíciójával csinálnak, nem fermentációval...
6/6 Phoney válasza:
Adóraktári engedéllyel lehet zárjegy nélküli szeszt kezelni, egymásnak eladni. Zárjegy akkor kell, mikor forgalomba kerül, vagy olyannak adják el, akinek nincs engedélye.
tegnap 18:51
A 95,6%-ot szokták 96-ra kerekíteni. A szeszes italokról szóló EU-rendelet is mindenhol 96%-os finomszeszt ír attól függetlenül, hogy nem pont annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!