Vannak olyan boraszatok, amelyek latogathatoak?
Hogyne lenne!
Igaz, 10-15 fő sokkal reálisabb létszám egy ilyen látogatáshoz, de nyilván minden a pénzen múlik.
Én legutóbb a villányi vidéken voltam, konkrétan a Sauska pincészetben.
De ugyanúgy látogatható ott a Wunderlich, vagy a Gere is.
Tokajban is vannak ilyen lehetőségek az teljesen más világ.
Villányban labortisztaság mindenhol, és saválló minden.
Tokajban a pince szó szerint pince, a föld alatt, és arasznyi a nemes penész.
Szia!
Miért épp reduktív? Technológiailag tartod izgalmasabbnak, vagy jobban bejönnek a reduktív borok? Amúgy ez a két igény – kis pince pár hektár szőlővel és reduktív technológia – eléggé üti egymást. A kisebb pincék tipikusan hagyományosabb módon készítik a borokat, amibe beletartozik, hogy oxidatív módon. Acéltartályt rengetegen használnak, de tipikusan nagyobb gazdaságok. Most így hirtelen fejből talán csak a Somló Kincse Kézműves Kispince ugrik be, akik kicsik, és nem a hordóra esküsznek. Pedig vannak mindenfelé kisebb pincék, amiket nagyon érdemes látogatni. :) Azért gondolkodom még… illetve mennyire ragaszkodsz ezekhez az igényekhez?
Azt sajnos nem tudom megmondani neked, hogy jobban megéri-e ilyeneket venni, vagy inkább újat építeni. Mondjuk egy Eger, vagy Mátraalja jobban vonzza a boros közönséget, mint egy Szeged, az biztos.
Lehet amúgy akkor tényleg érdemes Somlót felkeresni. Rengeteg kispince van ott, és nagyon jó borok születnek a hegyen, mindenképp érdemes megismerni. Egy Somlói Apátság Pince, meg egy Somló Kincse Kézműves Kispince, esetleg egy Somlói Vándor pince még, és szerintem elég jó képet kapsz acéltartályokról és hordókról is. Esetleg még Barcza Bálintot érdemes felkeresni még ott, neki is vannak acéltartályai, meg hordói is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!