Roséból mi az elterjedtebb? Vagy melyik a finomabb? Száraz, Édes vagy hogy van ez?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 18. 13:44
1/2 anonim válasza:
Én az édeset jobban szeretem..
Vagy még a félédes, szárazat inkább fehérből.
2/2 Mojjo válasza:
A valamennyire is minőséginek nevezhető rozék közül messzemenőkig a száraz az elterjedtebb. A rozénak való szőlő ugye kékszőlő, ami eleve igen-igen nehezen és ritkán érik be Magyarországon úgy, hogy mustsűrítményes pancsolás nélkül édes, vagy akár félédes bor legyen belőle készíthető, ráadásul a rozénak tervezett szőlőtőkéket általában erősebben terhelik, a savak megőrzése céljából gyakorta hamarabb is szüretelik, mint a vörösbornak tervezettet, így természetes úton majdhogynem mindig száraz bor lehet csak belőle. Egy-két évjáratban, megfelelő gondoskodás mellett, megfelelő szőlőből (pl Merlot) esetleg elképzelhető, hogy tud természetesen is több cukrot felhalmozni, és nem szárazra erjed, de az édes-félédes rozék döntő többsége mustsűrítményezett, édesített pancsolmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!