Szerintetek baj, ha megiszom 1-2 deci bort minden este?
A barátnőmet zavarja, hogy a vacsorához bort iszom. Szerinte ez már alkoholizmus, pedig nem az alkoholtartalma miatt iszom, meg amúgy is, 1-2 deci bortól nem lehet berúgni. Egyszerűen az íze miatt iszom, szeretem megtalálni a különböző ételekhez a legtökéletesebb bort, új ízeket kipróbálni, stb.
Mi a véleményetek, szerintetek is olyan nagy baj ez? :( 20 éves vagyok.
Igen, baj lehet !
Ha rendszeresen, azaz minden nap iszol DE szigorúan minimális és
kontrollált mennyiséget, az még nem baj. Ez a saját véleményem.
Ezt olvastam és hallottam :
A rendszeres alkohol fogyasztás, még ha kicsi mennyiség is az , az már az alkoholizmus kezdete. A kis mennyiség, idővel és alattomosan, egyre növekedhet.
Sokszor láttam már itt a gyk-n, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás sokak számára alkoholizmus.
Nekem a világon semmi bajom nem lenne vele, főleg a Te indokaiddal, elég kulturáltan közelíted meg az ivást.
A rokonságomban nem volt rendszeresen ivó, egy ismerősömék viszont napi szinten ittak whiskyt az elmondásuk alapján, kicsiny mennyiséget. Ebben nem látok semmi problémát s nem látom be, miért lenne törvényszerű a súlyos alkoholizálás, ha egyszer nem azért issza, hogy lerészegedjen vagy mert kívánja, csak hedonizmusból, kulturáltan. Étel és kis bor, ez teljesen jó kombináció, ha én magam nem is élek vele.
A barátnődnek persze lehet más a hozzáállása, félhet, hogy más van mögötte, mint amit itt leírsz, lehetnek negatív tapasztalatai a rendszeres alkoholfogyasztással kapcsolatosan... Meg lehetne próbálni beszélni még róla.
#4: Nem feltétlenül. Egy kevés alkohol még nem érez észrevehető változást (hogy ez mennyi, az emberfüggő, de nekem egy pohár sör vagy egy feles tokaji aszú - nem röhög, nekem ez a mennyiség belőle, trükkös :D - semmi különöset nem szokott okozni). Én igenis az ízért iszom sok esetben (a tokaji aszút mindig, de a Glenlivet whiskyt is, mert egy feles fölé sosem megyek s az semmire sem elég az ízérzékelésen kívül), az alkoholos befolyásoltságért csak ritkán. De az is elég szolid, a személyiségem, döntésképességem sosem változik meg miatta.
Talán ezért is iszom olyan ritkán :) Kivéve a nyarat, a hideg sör jól tud esni a melegben :)
Hű, kedves négyes :) Hidd el, rengeteg - minden bizonnyal milliónyi - ember iszik alkoholt az ízéért, és tartja az egyik legnagyobb hátrányának azt, hogy bizony az alkohol a fejekbe szállhat. Az alkoholnak helye van a gasztronómiában, ez a helyzet. Ugyanúgy sajnos persze sokan tényleg a hatása miatt isszák, de azt mondani, hogy aki iszik, az elsősorban azért issza, az szimpla tudatlanság és tájékozatlanság.
Na meg kíváncsi lennék, hogy egy deci bor miféle agyat bódít :) )
Kedves kérdező: a minden este mondjuk szerintem is túlzás. Én is szeretem a különböző ételekhez megtalálni a legtökéletesebb bort, és játszani az ízekkel, de nem érzem, hogy mindig alkoholos itallal kell próbálkozni. Ha nem nő a mennyiség, akkor mindenesetre egészségügyi kockázatot nem igazán jelent. Ha zavarja a barátnődet, akkor viszont érdemes átgonolni a prioritásokat... nem biztos, hogy a bor, meg az ízek vannak az élen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!