Mi történik a mai sörökkel Magyarországon?
A jövedéki adó egy dolog.
A baj ott kezdődik, hogy a régi szakemberek eltűntek. Egyre több fiatal menedzser palánta kerül a főbb pozíciókba, akiknek fogalma sincs a sörgyártáshoz, egy dologhoz értenek: "munkabiztonság" címszó alatt a legtöbb hülyeséget kitalálni. Amivel azt eredményezik, hogy egyre több dolgot gépiesítenek, egyre kevesebb ember kell, aki pedig ott marad természetesen nem olyan ember, aki ért is hozzá, mert annak már nem veszi be a gyomra a sok hülyeséget. A spórolás jegyében az alapanyagok egyre rosszabbak, vagy kevesebbek. Ha valami bevált és jól működött, a menedzser ifjoncok tuti lecserélik, mert van egy olcsóbb. Igaz, hogy az egy kalap sz** nem ér.
Szóval ameddig a világ arra tart amerre: kevés szakember, egyre több büfészakos idióta addig nem lesz újra minőségi sör a piacon.
Én is az egyik sörgyárban dolgozom, szóval van egy kis rálátásom a dologra és pontosan tudom mi volt ezelőtt 10 évvel és mi van most. Szánalom.
Viszont azt hozzá kell tennem, hogy mindez nem csak a sörgyártásra igaz Magyarországon. A kedvenc cigarettám is hónapról hónapra egyre rosszabb és ugyanez elmondható az egész élelmiszeriparról is.
Van egy olyan felfogás, hogy nem a sör drága, csak a fizetésed gyenge. Ha sokat szeretsz sörözni, érdemes elgondolkodni azon, hogy magadnak főzzed le! Meglepően jó árakon lehet megteremteni ezt a nedűt!
Én 200-800 HUF/liter áron veszem a házi és kézműves söröket. Közel és Kaiser 380-500 ft között van. Nem érzem, hogy nagy különbség lenne. Ár/értékben a magyar kézműves sörök már régen felvették a versenyt a kommersz kínálattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!