Meddig mehetek el az alkoholig, Mennyi a halálos adag?
Hát ez kemény dolog, ugyanis nem kell elmenni a "halálos adag"-ig, van annál csúnyább halál is a májcirózis. Nem basztatlak, masszív alkesz voltam, meghaltak a szüleim egy éven belül, akkor hagytam abba - hidd el kellett hozzá lelkierő (igaz, hogy orvos is segített) Ezt azért bemásolom, olvasd el:
Ha valaki csak alkalmanként, például húsvétkor iszik egy-egy pohárral, mája még regenerálódhat, ez azonban a whiskys- vagy borospohár, a söröskorsó rendszeres emelgetésekor már nincs így.
A májkárosodás mértéke nem az elfogyasztott szeszes ital fajtájától, hanem annak tisztaalkohol-tartalmától függ. A nők fogékonyabbak az alkoholos eredetű májbetegségekre, náluk napi 25-30 grammnál, férfiaknál 50-60 grammnál nagyobb mennyiségű tiszta alkohol 50 százalékos gyakorisággal vezet 10-15 év alatt májzsugorhoz. Az életmódbeli szokások mellett genetikai tényezők, a szervezet védekező rendszerének egyéni adottsága is befolyásolhatja jó vagy rossz irányba a kóros változások menetét.
A szakorvosok szerint naponta maximum tíz órát "foglalkozhat" a máj károsodás nélkül az alkohol lebontásával. Egy 60 kilós férfi mája két óra alatt bontja le a három deci sörben lévő 12 gramm tiszta alkoholt.
Vigyázz magadra! :) A testmagasságnak meg semmi köze hozzá.
Hát öszintén sajnálom az utolsó válaszadót. Igazán érdekes amit leirtál nem gondoltam volna...
Köszönöm a válaszokat! A további válaszokat is szivesen várom
LD100 embernél 6000-8000mg/kg (ld100: leegyszerüsítve azt jelenti, hogy az alanyok 100%-t megöli)
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!