Valaki meg tudja ezt magyarázni?
Figyelt kérdés
A minap vettem egy üveg vodkát.Ami nemrégiben 1500 forint volt az most 2000 Ft.Mi történt,hogy néhány hét alatt ennyit drágult a szesz?2015. márc. 3. 13:48
1/15 Girls are ridiculously shallow válasza:
Megnőtt a kereslet, vagy csökkent a kínálat.
2/15 anonim válasza:
Akkor most kell eladni. Ne magyarázatot keress, hanem élj a lehetőségekkel!
3/15 anonim válasza:
talàn akciós volt mikor vetted..
de mi közé a szexualitáshoz? xDD
4/15 A kérdező kommentje:
Na, de máskor 3-4 év alatt is csak 200-250 ft drágult ugyanaz a termék.Most meg hirtelen egy szempillantás alatt 500-at...
2015. márc. 3. 13:54
5/15 A kérdező kommentje:
Nem volt akciós.Tartósan annyi volt az ára.
2015. márc. 3. 13:55
6/15 anonim válasza:
akkor csak a bolt tulaja, látta hogy annak a bizonyos terméknek megnőtt a kereslete, ezért felemelte az àràt.. ez valószìnübb.
8/15 A kérdező kommentje:
Megtaláltam az okát plussz adót vetettek ki reá:
"35 térfogatszázaléknál nagyobb, de a 45 térfogatszázalékot meg nem haladó alkoholtartalmú italok esetén 700 forint a literenkénti adó."
De ez akkor is 350 ft drágulást jelentene.A bolt rádobott még..szemét piócák...
2015. márc. 3. 14:08
9/15 anonim válasza:
Olyan sokat nem dobott rá. Ugyanis a nettó árba kell neki beépítenie a fogyasztási adót. Anettőt meg fel kell neki szorozni 27 %-kal is. Úgy, hogy max. + 50 forintot tett rá, ami kicsivel több, mint 2 %.
10/15 Phoney válasza:
Január óta népegészségügyi termékadó sújt minden (égetett) szeszes italt, ami nem minőségi növénylikőr vagy pálinka. Mivel ez ÁFA alapot is képez (magyarul a termékadó után is ÁFÁ-zni kell!), a valóságban fél liter vodkára éppen 500 forint jön ki.
Az utolsó pedig őszintén szólva, nem tudom, miről beszél, úgy látszik, nem jár boltba.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!