'92 '90 '78-as egri bikavér mennyit érhet?
Pincészet?
Egervin nagyjából 1500-3000 körül.
Egy Gaál akár 5x annyit.
troll314csa:
Ittál már '92-es, vagy öregebb bikavért az elmúlt pár évben? :)
Lehet, valamiért - és őszintén nem értem miért, de minden provokáció és irónia nélkül komolyan szívesen meghallgatnám - te tiltakozol az ellen, hogy a borok öregszenek, de ez a helyzet. Ez ellen felesleges lázadni, ez sajnos, vagy épp nem sajnos, de így működik. Egy 22-24 éves, vagy épp egy 36 éves vörösbor, főleg azokból az időkből, amikről szó van, igen-igen nagy valószínűséggel halott, szétesett, ihatatlan. Nem tudom, ez segít-e a kérdezőnek, de ha felhívjuk rá a figyelmét, rosszat biztos nem teszünk.Ettől teljesen függetlenül érzelmi okokból, vagy épp, mert gyűjti a régi borokat, még lehet találni vevőt, aki szép árat fizet adott esetben értük, csak meginni ne akarja senki.
(És szintén tévedés ne essék, egy bor élettartalmát ezer dolog befolyásolhatja: egy helyesen tárolt, jobb 15-20 éves rieslinget elzászból, vagy éppen egy 20-22 éves bordeaux-it bőven nem temetnék, de egy 90-92-es durvább aszút sem. Egy ilyen korú bikavért gond nélkül.)
Hát Troll314csa nem tudom mit kóstolt, de én pont most karácsonykor ittam egy 92es egri bikavért. Meglepően életben volt még, kicsit túl volt a csúcsán, de még
Az, hogy magyarok túl fiatalon szeretik az éretlen tanninbombákat kortyolni, nem lep meg, mert látom a statisztikát.
Az idős borok nem valók mindenkinek.
6-os: Szabad megkérdezni, ki volt a termelő?
Egyébként abból a megfogalmazásból, hogy "meglepően életben volt", az jön le, hogy te sem épp erre számítottál. ;)
78: eger-matravideki borgazdasagi kombinat
90: egervin
92: egervin
Gondolom akkor kuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!