10x 20x is át kell szűrni...
Többször átfőzni..
Amit ma vodkaként ismerünk, az soktányéros rektifikáló oszloppal készül, mezei pálinkafőzővel nem lehet megvalósítani. (Törvény szerint nagy tisztaságú, szelektíven íztelenített finomszesz, felhígítva. Persze a rektifikálók előtt is létezett a vodka fogalma, de akkor még tök ugyanaz volt, mint amit máshol whiskynek, kornnak, gabonapálinkának hívtak, max. megszűrték faszénen.)
Lehet viszonylag semleges ízű párlatokat főzni kisüsttel is (többszörös újrafinomítás, a végén nagy arányú elő- és utópárlatelvétel, utána aktívszenes szűrés), de állagra nem lesz egészen olyan, mint a vodka.
zerge620:
mondj már légy szíves fejből egy konkrét vodkamárkát, ami krumpliból készül... vodka hamarabb létezett, mint hogy Amerikából idehozták volna a krumplit. Elvétve ma is főznek krumplivodkát, de eredendően csak amolyan 19. századi olcsó suttyóság volt, mint az akkori magyar krumplipálinka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!