![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
10x 20x is át kell szűrni...
Többször átfőzni..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Amit ma vodkaként ismerünk, az soktányéros rektifikáló oszloppal készül, mezei pálinkafőzővel nem lehet megvalósítani. (Törvény szerint nagy tisztaságú, szelektíven íztelenített finomszesz, felhígítva. Persze a rektifikálók előtt is létezett a vodka fogalma, de akkor még tök ugyanaz volt, mint amit máshol whiskynek, kornnak, gabonapálinkának hívtak, max. megszűrték faszénen.)
Lehet viszonylag semleges ízű párlatokat főzni kisüsttel is (többszörös újrafinomítás, a végén nagy arányú elő- és utópárlatelvétel, utána aktívszenes szűrés), de állagra nem lesz egészen olyan, mint a vodka.
zerge620:
mondj már légy szíves fejből egy konkrét vodkamárkát, ami krumpliból készül... vodka hamarabb létezett, mint hogy Amerikából idehozták volna a krumplit. Elvétve ma is főznek krumplivodkát, de eredendően csak amolyan 19. századi olcsó suttyóság volt, mint az akkori magyar krumplipálinka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!