Hogyan tudnám megszüntetni (csökkenteni) a pálinkám olajos jellegét?
Figyelt kérdés
Én főztem, csak néhány liter, háromszor finomítottam, mégis olaj van benne, az illata is ennek megfelelően (nem rossz, de)nem az a tiszta pálinkaillat.2015. jan. 2. 19:51
1/9 A kérdező kommentje:
Olyasfélékre gondolok, hogy pl szűrés valahogyan, vagy valamivel megköttetni, és leülepedne, vagy fenn összegyűlne....(?)
2015. jan. 3. 00:36
2/9 anonim válasza:
Elvileg kapható szakboltokban aktív szenes szürö, azt szürös,vagy kávéfilteres tölcsérbe szokták ten I,vagy rongtpelenkába és azon szürik át.Rézelejét eldobtad rendesen?
3/9 A kérdező kommentje:
Hát, csak úgy sacc/kb. Viszont 3 szor finomítottam, és mindig dobtam el. Az is igaz, hogy ez most főleg (szinte csak) törköly főzés volt. Viszont a törkölyt nem hagyományos módon erjsztettem (ahogy a régi öregektől hallottam) (valami földdel folytás is van benne) - hanem szinte majdnem ugyanúgy (szóval ugyanúgy)erjesztettem, mintha szilva cefre lenne. Egyébként szilvacefréből már többször is főztem, és mindig jó lett (tehát van némi tapasztalatom - szilva vonatkozásában)(azt, hogy a törkölyt is lehet kb. ugyaúgy erjeszteni, mint a szilvát - azt a szomszédtól "tanultam")(ha igaz, hogy lehet). Szakbolt alatt mit értesz? (mg.bolt?) - köszi!!!
2015. jan. 4. 12:31
4/9 anonim válasza:
Kozmaolajat megfelelően leválasztottad?
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!! -Hát, lehet, hogy hiányosak az ismereteim, mert úgy gondolom,hogy a kozmaolaj a végefelé keletkezik, és azt már nem teszem bele. Más egyéb kozmaolaj -leválasztást nem tudok, és a korábbi években sem okozott gondot, pedig kb. 10 évvel ezelőtt (kb. 2002 -ben ősszel) több mint 20 litert kicsorgattam sok munkával és sok időráfordítással. A kozmaolajjal kapcsolatban , ha kiokosítaná, azt megköszönném.
2015. jan. 4. 23:55
6/9 anonim válasza:
A cefre főzése után keletkező folyadékot hívjuk alszesznek. Az alszeszből kell eltávolítani a kozmaolajat. Ennek több lehetősége van,érdemes ebben a témában a neten olvasgatnod. Én egyszerűen egy vattakorongos tölcséren keresztül szűröm át az alszeszt, ez egész hatékony megoldás. Mivel te már túl vagy az alszesz finomításán, ezt a lehetőséget elmulasztottad. Hűtsed le a pálinkádat, és utána szűrd át egy kávéfilteren, vagy egy 5 mikronos szűrőn, s így valószínűleg megszűnik a problémád.
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!!
2015. jan. 7. 13:42
8/9 anonim válasza:
Még egy kiegészítést tennék. Egy korábbi hozzászólásban aktív szenet is javasoltak, szerintem azt ne használd, mert az az aroma jelentős részét is eltávolítja a pálinkádból!
9/9 A kérdező kommentje:
köszi!!!
2015. jan. 8. 00:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!