Melyik törley pezsgő a legjobb szilveszterre?
arra lennék kíváncsi, hogy melyik pezsgő a legjobb a törleytől, illetve, hogy melyiknek milyen íze van?
Akinek an tapasztalata és, hogy melyik ízlett a legjobban kérem írjon választ:)
Tehát: Törley Charmant
Törley talisman
törley muscateller
Jah és újévi koccintásra szeretném valamelyiket csak nem tudom melyik a legjobb:)
Írjátok le melyiknek milyen az ízvilága:)
Köszönöm:))
Amelyiket szereted, ez szubjektív.
Illeni se illik egyik sem a szilveszterhez, jobban, mint a másik.
Kategóriát tekintve ugyanaz mind a 3.
A Charmant sima édes pezsgő. A Talisman meg félszáraz.
A Muscateller szintén édes, de muskotályos szőlőből van, kicsit aromásabb, illatosabb.
A kölyökpezsgő!
(muscateller)
De ha már édes pezsgő, néhány helyen (teszkó) láttam mostanában elég olcsón, törley áron BB Arany cuvee pezsgőt.
Az a BB-nek egy picivel magasabb kategóriás édes cuvee pezsgője. Ha hasonló árban van, egyértelműen azt venném.
Én a Hungaria extra dry-t szeretem, meg a François President-et.
Ezek száraz pezsik. Friss, ropogós, lendületes savai vannak. Enyhén sárgadinnyés-közepesen érett sárgabarackos ízvilága van, némi pirított zsömivel a végén. A bubik benne sokkal kisebbek, csiklandozóbbak, mint a Charmant-ban.
Ajánlott fogyasztói árak:
Törley Charmant Doux - 1000
Törley Charmant Rosé / Rouge - 1000
Törley Muscateller - 1000
Törley Réserve Demi Sec - 2200
Hungária extra dry - 2000
Hungária Grande Cuvée Brute - 2000
François President - 3400
Ha már édeset akartok inni, és nem sajnáljátok rá a pénzt, akkor ajánlok egy Asti-t (de egy teszkós utánzatot, mert attól 314csa másnaposak lesztek).
Asti Martini Duce (2000 netes) 2800 fogy ár.
Asti Cinzano (2400 netes) 2900 fogy ár.
Ezek szőlő, barack világát idéző illatokkal, friss, simogató savakkal, édes extra gyümölcsös ízzel és finom bubikkal.
Nem olcsó!
De fantasztikus, ha szereted az édes pezsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!