Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 18 év alattiaknak kiadnak...

18 év alattiaknak kiadnak alkoholos italokat?

Figyelt kérdés
És kis boltokban vagy nagy boltokban probálkozzunk? Személyes tapasztolatokat is írhattok ha van. :)

2014. nov. 26. 17:29
 1/10 anonim válasza:
100%
Kis sarki boltokban általában igen, ami nem céges tehát magánbolt ott is általában..próbálkozni kell.
2014. nov. 26. 17:36
 2/10 anonim válasza:
Nyilvános szorakozóhelyeken csak nagyon ritkán.Nagy bevásárló központokban meg még fel is jelenthetnek.De megteheted azt ,hogy egy baráttal aki 18+ vetetsz piát.
2014. nov. 26. 17:50
 3/10 anonim válasza:
0%
Amúgy 18 év alatt az alkohol vásárlása,fogyasztása bűncselekmény!!!
2014. nov. 26. 17:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Mivel a törvény tiltja így egyértelműen nem szolgálnak ki 18 év alatti állampolgárokat. Persze vannak olyan helyek ahol igen, de ahhoz az kell hogy az illető elég idősen nézzen ki, és persze olyan időszakot kell kifogni amikor a boltosok is mernek kockáztatni. Kisebb üzletekben kiszolgálnak mindenkit csak hogy bevételhez jussanak de sokan így sem mernek kockáztatni.
2014. nov. 26. 17:57
 5/10 anonim ***** válasza:
96%

Na, ne csinaljunk mar ugy mintha ebben az orszagban a legtobb ember tisztesseges lenne. Meg azok se tartjak be a torvenyt, akik hozzak. Kocsmakban, barokban persze h kiszolgalnak, etteremben nem, szorakozohelyen kinezettol fugg. A legtobben a bevetelre hajtanak, eszuk agaban sincs feljelenteni. De a legbiztonsagosabb meg mindig az, ha haverral veteted a piat.

Drog, cigi, pia. Keves olyan van aki 18 alatt nem probalt volna tobbszor legalabb kettot ezek kozul.

2014. nov. 26. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Annyi szép emlék jutott az eszembe, hogy könnyek tolultak a szemembe. :D

Attól függ, hol veszed, bizonyos kocsmákban kiadják, szórazóhelyekre elméletileg alig engednek be 18 alatt.

Mellesleg minden attól függ, hogy hogy nézel ki, és milyen a kiállásod. Illetve, ha lány vagy az előny.

És elsősorban kisbolt, mi régen mindig ott vettünk...:)

2014. nov. 26. 18:30
 7/10 anonim válasza:

Egyszer elkérték a személyimet de mondtam, hogy nincs nálam és kiadták.

Volt arra is példa, hogy kiadták aztán a kijáratnál ahogy mentünk kifelé mondta a nő a pénztárosnak, hogy biztos nem vagyunk 18évesek és visszatetették velünk.

2014. nov. 26. 18:41
 8/10 anonim válasza:
Ötös válaszolónál a pont!
2014. nov. 26. 18:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Én anno 2-3 éve mikor még nem voltam 18 kisboltokban vettem piát, ott gyakrabban kiadják mint nagyobb boltban. Főleg az olyan kisboltokban vettem piát amik magánvállalkozások és az alkalmazottak nem mindig adták ki de a tulaj mindig. Sőt egyikben olyan volt hogy a pénztáros nő elkérte a személyim a tulaj meg odaszólt neki hogy adja csak oda max. elrakom a táskámba amíg nem megyek odébb a bolttól. De egyszer vettem még 16 évesen sparban is sört. Akkor anyám küldött hogy vegyek ezt-azt és vettem magamnak sört is. A kenyér meg a tej mellett nem kötöttek bele, simán azt gondolták hogy szüleimnek viszem az egészet.
2014. nov. 26. 20:51
 10/10 anonim válasza:
Olyan helyen, ahol nem ismernek, nem valószínű, én láttam már olyat, ahol a fogyasztóvédelem beküldött egy 18 alatti srácot sört venni a kocsmába, aztán amikor megkapta, bejöttek az ellenőrök igazolvánnyal büntetni... szóval valszeg nem kockáztatnak idegenekkel. De valami sarki kis boltban vagy kocsmában a környéketeken, ahol tudják, hogy ki fia-borja vagy, elképzelhető.
2014. dec. 12. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!