Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen izű a tequlia?

Milyen izű a tequlia?

Figyelt kérdés
azon kívűl hogy alkohol

2014. nov. 2. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Nem különösebben van íze, ezért dobják fel sóval meg citrommal.
2014. nov. 2. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Nekem olyan semmilyen ízű nem volt. Kicsit vodkára hasonlít.
2014. nov. 2. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A teguila agave ízű. Mexikóban semmivel nem ízesítik. A sózás és a citrusozás az USA-ban terjedt el akkor, amikor rendkívül rossz minőségű teguilának csúfolt hamisítványokat dobtak piacra.
2014. nov. 2. 20:32
 4/7 anonim ***** válasza:
18%
szerintem leginkább olaj
2014. nov. 2. 21:42
 5/7 Phoney ***** válasza:
91%

Semmilyeníze a vegyes cefréből készült tequiláknak van (azaz szinte minden itthon divatos márkának). Ezek jellemzően 51% agávéból és 49% egyébből (pl. kukoricából vagy melaszból) készülnek, így egyrészt a vegyes alapanyag miatt lesz seízük, másrészt meg azért, mert túlfinomítják őket, hogy jobban megfeleljenek a szombat esti bekábuláshoz. És szintén ezért isszák őket sóval és lime-mal, mert az nagyszerűen elfedi az ocsmány ízeket és a karcot, nyugtatja a gyomrot, stb. A vodkának kevesebb íze van, mégsem „dobják fel” ilyesmivel.

A 100% agávéból készült tequila agávéíze (amit némi erőlködéssel az olcsó silver tequilában is fel lehet fedezni) semmihez nem hasonlít igazán. Persze ezek közt is vannak aránylag ízetlenek, de hát ez igaz egyes magyar pálinkákra is, hiába 100% gyümölcs.

ma 20:32

Ezek szigorúan véve nem hamisítványok, legalább 100 éve készítenek így tequilát, és valószínűleg mindig is szokás volt mással kipótolni a – totálisan hébe-hóba aratható – agávé mustját. Más kérdés, hogy sz*r.

2014. nov. 2. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Erre csak az tud igazán válaszolni, aki teljesen tisztán, nem bolti eredetűt is kóstolt már. Pálinkával úgy voltam, hogy párszor kóstoltam, mindig bolti csak, egyszer vendégségben kóstoltam házit... hát ég és föld volt, nem volt kaparós utóíz csak a netto gyümölcs, nos ugyan ez lehet a helyzet a tequila-val is.
2014. nov. 3. 07:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha el tudod magyarázni írásban, egyértelműen, közérthetően, hogy milyen ízű a paprikáskrumpli, akkor várhatsz helyes választ kérdésedre...
2014. nov. 20. 07:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!