Semmilyeníze a vegyes cefréből készült tequiláknak van (azaz szinte minden itthon divatos márkának). Ezek jellemzően 51% agávéból és 49% egyébből (pl. kukoricából vagy melaszból) készülnek, így egyrészt a vegyes alapanyag miatt lesz seízük, másrészt meg azért, mert túlfinomítják őket, hogy jobban megfeleljenek a szombat esti bekábuláshoz. És szintén ezért isszák őket sóval és lime-mal, mert az nagyszerűen elfedi az ocsmány ízeket és a karcot, nyugtatja a gyomrot, stb. A vodkának kevesebb íze van, mégsem „dobják fel” ilyesmivel.
A 100% agávéból készült tequila agávéíze (amit némi erőlködéssel az olcsó silver tequilában is fel lehet fedezni) semmihez nem hasonlít igazán. Persze ezek közt is vannak aránylag ízetlenek, de hát ez igaz egyes magyar pálinkákra is, hiába 100% gyümölcs.
ma 20:32
Ezek szigorúan véve nem hamisítványok, legalább 100 éve készítenek így tequilát, és valószínűleg mindig is szokás volt mással kipótolni a – totálisan hébe-hóba aratható – agávé mustját. Más kérdés, hogy sz*r.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!