Ha innék egy kis vörösbort, felmelegítene?
Nagyon fázok,és még nincsen bekapcsolva a fűtés a lakásban. Hozzá kell tenni,nem vagyok egyáltalán fázós ,fogalmam sincs hány fok lehet,talán 17-18 ,de jegesre fagytam pedig már sok réteg ruha van rajtam.
Van finom házi borom,felmelegszek ha kinyitom ?XD
Szia!
A hideg kéz-láb a test természetes védekező reakciója a hideg ellen: azzal, hogy a végtagjaid melegítésére nem pazarol energiát, az érzékenyebb belső szerveidet melegen tudja tartani. Az alkohol ezt a védekező mechanizmust borítja fel, veszélyeztetve a belső szerveket. De ez csak nagy hidegben csinál bajt, valószínűleg neked nem ártana.
Viszont egy meleg tea, kakaó, tej vagy leves szerintem is jobb lenne melegítés szempontjából.
Én is a teát támogatom, mivel azt literszámra ihatod :) (Tudom, van, aki a borral is azt teszi.)
Igaz, az a hő miatt melegít, az alkohol más típusú, voltaképpen semmi gond nincs azzal, ha egy pohár jobb minőségű bort megiszol s meglátod, segít-e :)
(Engem a tokaji aszú melegít fel, de már fél deci is, varázslatos ital... Főleg, hogy eláll. A normál borral az a bajom, hogy nem tudom meginni a megromlása előtt.)
17-18 fok van nálunk is (picit fűtünk, de úgy a tizedét a rendes télinek, ami nem sok, tekintve, hogy hideg van kint), de ez csak fáradtan igényel pulóvert nálam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!