Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha innék egy kis vörösbort,...

Ha innék egy kis vörösbort, felmelegítene?

Figyelt kérdés

Nagyon fázok,és még nincsen bekapcsolva a fűtés a lakásban. Hozzá kell tenni,nem vagyok egyáltalán fázós ,fogalmam sincs hány fok lehet,talán 17-18 ,de jegesre fagytam pedig már sok réteg ruha van rajtam.

Van finom házi borom,felmelegszek ha kinyitom ?XD

2014. okt. 29. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:
17-18 fokban még nem lehet megfagyni, legfeljebb egy kicsit fázni. Nálunk 20 foknál még télen sincs melegebb a lakásban, mégsem fázik senki. A bor felmelegíthet, de egy forró tea sokkal jobban.
2014. okt. 29. 19:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A hideg kéz-láb a test természetes védekező reakciója a hideg ellen: azzal, hogy a végtagjaid melegítésére nem pazarol energiát, az érzékenyebb belső szerveidet melegen tudja tartani. Az alkohol ezt a védekező mechanizmust borítja fel, veszélyeztetve a belső szerveket. De ez csak nagy hidegben csinál bajt, valószínűleg neked nem ártana.

Viszont egy meleg tea, kakaó, tej vagy leves szerintem is jobb lenne melegítés szempontjából.

2014. okt. 29. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is a teát támogatom, mivel azt literszámra ihatod :) (Tudom, van, aki a borral is azt teszi.)

Igaz, az a hő miatt melegít, az alkohol más típusú, voltaképpen semmi gond nincs azzal, ha egy pohár jobb minőségű bort megiszol s meglátod, segít-e :)

(Engem a tokaji aszú melegít fel, de már fél deci is, varázslatos ital... Főleg, hogy eláll. A normál borral az a bajom, hogy nem tudom meginni a megromlása előtt.)

17-18 fok van nálunk is (picit fűtünk, de úgy a tizedét a rendes télinek, ami nem sok, tekintve, hogy hideg van kint), de ez csak fáradtan igényel pulóvert nálam :)

2014. okt. 29. 21:26
 4/5 anonim ***** válasza:
borból akkor már forralt bort érdemes csinálni.
2014. okt. 29. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Megkésve, de mindegy: Próbáld ki egyszer a boros teát. Én édesszájú vagyok ezért jól megszoktam cukrozni. Édes vagy félédes borral ajánlom, szárazzal nem az igazi.
2014. nov. 1. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!