Kökény pálinka főzése?





Ahol főzetem 350L cefre fér az üstbe, így egybe szeretném kifőzetni majd inkább. Nincs lehetőségem kifőzni a felét.
Amúgy még nincsen meg a kökény cefre majd még csak most fogjuk szedni(ha megcsípi a dér). A alma cefrém már készülőben van abból van 1500 L.





Az arány nem vág be. Szerintem kevés a kökény.
Aztán az alma felforrt mire a kökényt szeded.
December 19.-én tudok főzetni 2 felölntést az az első időpontom amit kaptam. Tudom hogy addigra bőven kiforr, de légmentesen lezárom és úgy eláll a cefre.
Azért gondoltam erre az arányra mert, tavaly a csipkénél is ezt használtam és annál nagyon lehetett érezni, na meg ezt egy 5-6 fős társasággal 1 nap alatt be tudjuk szerezni(2 felöntést akarok ilyet csinálni azaz 100 L cefrét kéne gyűjtenünk.) De olvasgattam erről a kökény pálinkáról és ha magában főzném ki, 100L-ből 2,5-3 L pálinkám lenne. Én ezért keverném több almával hogy több pálinkám legyen, és ne ez a semmitmondó alma íze legyen hanem lehessen rajta érezni a kökényt. Csinálni szeretnék idén kökényeset 2-őt, 2 birsalmásat, 1 csipkéset. Meg még simán is fogok főzetni almát. Jövőhéten még hoznak nekem almát kb 1000-1200 kg-ot amit cefrézek majd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!