Mi is az az Alma sör?
Almasör néven három különböző dolgot szoktak emlegetni, de csak az elsőnél jogos valamennyire.
Ez pedig az almás sör (pl. a Legenda Sörfőzde „almasöre”), ami úgy készül, hogy a (malátából készült) sört erjedés után, szűrés előtt almával (almapéppel) ízesítik. Az ilyesminek nagyon régi hagyománya van, mert a komló elterjedése előtt helyette nagyon sok minden mással ízesítették a sört, gyümölcsökkel is.
A másik az almás radler, ami lényegében sör és almaízű üdítő keveréke, az ilyenek terjedtek el az elmúlt évtized köztudatában „gyümölcsös sörként”, de talán már meg is tiltották rajtuk a sör nevet.
A harmadik az északi stílusú almabor, azaz cider, amit hagyományosan úgy készítenek almából, mint ahogyan a pezsgőt szőlőből, de a divatos gagyikat hígított almasűrítményből erjesztik, ízesítik, aztán géppel nyomják beléjük a CO-t. Ezt csak azért nevezik egyesek almasörnek, mert 5% körüli és buborékos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!