Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az olcsó sör a károsabb, vagy...

Az olcsó sör a károsabb, vagy a kannásbor?

Figyelt kérdés
Nyilván ha mattrészegre iszom magam bármelyikből az káros. De mondjuk az Adambrau vagy Arany Fácán (természetesen a hazai változat) ugyanolyan igénytelen alapanyagokból készül mint a Koccintós? A Soproni nem csak azért drágább mondjuk a Fácánnál mert reklámozzák és a reklámköltséget beleépítik az árba? Vagy van valóban minőségi különbség?

2014. szept. 19. 18:43
 1/3 Phoney ***** válasza:
74%

Elég nehéz lenne minőségi összehasonlítást tenni olcsó bor és olcsó sör között, de ha abból indulsz ki, hogy a tipikus flakonos borban az európai bortermelő vidékek hulladékát kapod meg, az olcsó sör viszont az eleve olcsó gabonából készül, akkor az alapanyag a sör mellett szól. Persze ez nem garantálja, hogy jobb is, de kis mennyiségben egyik sem tesz a sírba.


Az olcsó kereskedelmi italokban az a „legkárosabb”, hogy az átlagember is nagyon sokat tud venni belőlük. Ha koccintóst iszol, napi 500 Ft-ból matt alkoholista lehetsz. Ez nagyobb veszély, mint a minősége.

2014. szept. 19. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kannás.


Sörből többnyire minél olcsóbb, annál alacsonyabb szárazanyag tartalma, magyarul diétás sört kapsz.

2014. szept. 19. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
27%

A kannásborban lehetnek vegyi anyagok.

A sör kulturáltabb, megbízhatóbb összetevőkből van.

2014. szept. 22. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!