Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Főzetett/főzött idén valaki...

Főzetett/főzött idén valaki sárabarack pálinkát? Hány liter lett hány liter cefréből?

Figyelt kérdés
Nekem 430-450 literből lett 36 liter pálinka. Ez roppant rossz. Vegyesből 250 literből 22 liter. Vegyesből tavaly (ugyan azokból a fákról) 37 liter lett a 250 literből. (semmi cukor, meg műszer benne, csak a gyümölcs, egyszerre behordózva, pépessé törve, amíg ki nem forrt kavargatva)
2014. szept. 1. 20:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezen egy percig s csodálkozz. Az idei évben a napsütéses órák száma nagyon alacsony volt, a cefre cukorfoka alacsony, savtartalma magas szerte az országban.

A sárgabarack amúgy sem a kihozataláról híres.

Én jövő héten főzöm a szilvámat (ami köztudomásúlag jól ad), örülnék a 10-12 %-nak.

Egyik év ilyen, másik olyan:)

2014. szept. 1. 21:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Nemtudom, de nagyon keveslem. Hát ezt felesbe főzettem. Ez nem fog semeddig se tartani. A 80 liter szokott szűk egy évig tartani. Ha 90 liter lesz, akkor tart ki egy évre. (nem alkoholista vagyok,) minőségi házipálinkák, ezeket bármikor zsűriztetném akár, hanem lenne bunda az egész, és nem a főzdedolgozók, meg a nagyfőnök jóbarátja nyerné mindig a díjakat. Szóval bunda... De bármikor bárkivel meg merem kóstoltatni, nem bóvli vizes lötty. Ezek 47-50°osak, osak tavaly főzettem 37-est, abból Seryt akartam csinálni, de asszonyék megiszogatták... De a boltit az is verte nagyívbe. Van, hogy 10-15-en vagyunk haverokkal, elmegy a 2 liter egyszerre. A cseresznyéből ismerősnek 250 literből lett 44 liter, mondjuk volt benne 3 kg cukor, de az semmi. Azt másik ember főzte. Nemtudom. Nagyot csalóstam.
2014. szept. 1. 22:32
 3/7 anonim ***** válasza:
"cseresznyéből ismerősnek 250 literből lett 44 liter" Az szerintem nagyon sok, abban nem 3 kiló cukor van! Nekem idén a Germersdorfiból 100/8 liter lett cukor nélkül és 45 fokra hígítva. A baracknál a 8 literes kihozatal sem számít rossznak.
2014. szept. 2. 07:04
 4/7 A kérdező kommentje:
De, annyi volt benne. Nem érdeke átverni, mert se nem adja el, se semmi. Annyi lett az biztos, mert én vittem ki, meg hoztam haza, kóstoltam a pálinkát. Érződik rajta, amelyik agyoncukrozott, de ez nem az. De ha 5 kiló volt benne, akkor is roppant jó, attól több meg megérződik. De 3 volt, hisz annyit mondott. Nemtudom.
2014. szept. 2. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Idegennel főzetted, vagy barátoddal?

Ott voltál végig?

Mert jártam úgy én is, hogy a feles főzés egy kicsit sem lett feles:)

2014. szept. 2. 16:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tisztem megvétózni mások állítását, de azért figyelmedbe ajánlom az alábbi weboldalon lévő táblázatot:

[link]

2014. szept. 2. 16:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Hivatalos főzdében főtt, nem gondolom, hogy kamerák előtt lenyúlnak belőle. De nemtudom. Én is arra gondoltam. Mert ez roppant rossz. Mint a táblázat is mutatja...
2014. szept. 3. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!