Más is észrevette már, hogy több azonos alkoholszázalékú ital közül az egyik sokkal jobban "be szokott ütni", mint a másik fajta?
Például a whiskey-knél észrevettem, hogy van pár minőségi fajta (Johnnie Walker, Ballantine's), amikből ugyanannyi (mondjuk 1 deci) komolyabb hatást vált ki, mint mondjuk más fajták.
De tapasztaltam már ilyet söröknél és boroknál is.
Ez hangulat, fáradtsági szint, egészségügyi állapot, gyomortartalom, hidratáltsági szint, de még időjárás függő is!
Továbbá számít, hogy milyen meleg az adott ital, mennyire savas, mennyire szénsavas, mennyire cukros, vagy éppen ásványos.
Továbbá egyén függő is. Nálam egy cukrosabb alkohol jobban be tud ütni, míg egy savasabb kevésbé. Aztán a sörtől ráadásul agresszívebbre részegedek, a bortól inkább filozofikusabbá. Szóval különböző piák, különböző módon hatnak. De hasonló piákból a cukor/sav jelent számomra különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!