Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan tudnám kitisztítani a...

Hogyan tudnám kitisztítani a hordóimat, hogy rakhassak bele mustot?

Figyelt kérdés
2007-ben vettem jó pár mázsa szőlőt (Ezerjó), amikor leerjedt belenéztem és barnatöréses volt. Próbáltam kénezni, deríteni de sehogysem lett jobb ezért úgy döntöttem, hogy hogy kihúzom a dugót azt hadd folyjon. Azóta úgy álltak a hordók (7 év). Ma kimostam őket sima vízzel, de nem tudom hogyha trisóval vagy mosószódával kimosom akkor még tudok-e beletenni mustot, hogy ne betegedjen meg? Milyen ötleteket tanácsoltok?

2014. júl. 22. 23:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Hány literesek ezek a hordók?
2014. júl. 23. 14:47
 2/3 Enting ***** válasza:

A barnatörés nem a hordó miatt lesz a borban, hanem mert a szőlő lehetett penészes például. A hordótól nem lesz barnatörött az új borod.

Viszont ha azóta úgy voltak azok a hordók, lehetnek ecetesek vagy dohosak, ezt mindenképpen ellenőrizd le. Szagolj bele, és ha ecetes vagy dohos szaguk van, kezelni kell őket.

A TRISÓT, SZÓDÁT FELEJTSD EL!

2014. júl. 24. 11:03
 3/3 Enting ***** válasza:

ja, plusz, a szaglászáson kívül: próbálj meg egy drótra erősített égő gyertyát beleengedni a hordóba, a felső nyílásán át.

Így láthatod, hogy mi a helyzet belül.

Ha elalszik, rossz jel, mert az a hordóban levő penészgombákra utal, ezek ugyanis elhasználják az oxigént. Ha megvizsgáltad a hordókat, szólj, hogy mi az eredmény.

2014. júl. 24. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!