Miért nem gyárt annyi brandyt Magyarország?





Ha akkora kereslet volna rá, akkor a már létező magyar brandyk sokkal népszerűbbek lennének. Szerintem háromféle brandyt lehet nagyobb tételben eladni itthon
1. a 3 ezer alatti (az 50 fölötti korosztály kedvence)
2. Metaxa
3. cognac.
Az utóbbi kettőt marketingben igen nehéz megverni a saját árkategóriáján belül, az alsókategóriás igényeket pedig a Győri Likőrgyár és a többi nagy szeszgyár önmagában kielégíti (ezek jellemzően mind gyártanak igazi brandyt, nyilván annyit, amennyit el lehet adni).
Azt szintén érdemes megfigyelni, hogy a magyar áruházak legolcsóbb borai jellemzően nem magyar eredetű borok, szóval kérdés, hogy ha már a magyar olcsóborban sincs igazi nagy üzlet, akkor a (hlf-enként sokkal olcsóbban szállítható) brandyben miért lenne.
Kevesen értik, hogy nem megcsinálni nagy művészet az italt, hanem eladni.
Amúgy nem értem, milyen törvényhozásra gondolsz.





20:39:
A Maximilian mióta brandy, megnézed te, hogy mit veszel?? Finomszesszel felütött olcsó borpárlat, amit fűszerezéssel és jó sok tölgyfakivonattal próbálnak feldobni (szerintem nagyon kevés sikerrel). Nem véletlenül van az első címkén a becsületes megnevezés helyett „különlegesség” – a „szeszes ital” a hátsó címkén van, tessék csekkolni a finomszesszel együtt.
Az előállítási költsége egyébként annak is nagyon alacsony lehet. A 3500-ért egy litert adhatnának, és még akkor is lehúzás lenne.





A legtöbb likőrgyár teljesen padlóáron tudja adni a brandyjét (olyan olcsón, hogy annál a kommersz szesz is alig olcsóbb!), úgyhogy igazából nincs szükség költségcsökkentésre. Egyszerűen nem népszerű az olcsó brandy, mert akkor pl. a Győri Brandyt úgy hordanák, mint a cukrot, és egész polcok lennének telerakva vele, mert egyébként teljesen korrekt alsókategóriás termék.
Ha úgy képzelted el, hogy a jobb minőségű brandyt adnák ugyanilyen olcsón, akkor annak nem nagyon van realitása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!