Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem gyárt annyi brandyt...

Miért nem gyárt annyi brandyt Magyarország?

Figyelt kérdés
Van szőlő meg bor is bőven, a gazdák szinte fillérekért árulják a borukat, kereslet is van rá, sőt még mehetne exportra is. A lepárlás meg az érlelés kb. 500 forintot dobna rá az eredeti bor literjére, egy ehhez szükséges törvényhozás meg megvan egy délután alatt.
2014. júl. 19. 13:21
 1/6 Phoney ***** válasza:

Ha akkora kereslet volna rá, akkor a már létező magyar brandyk sokkal népszerűbbek lennének. Szerintem háromféle brandyt lehet nagyobb tételben eladni itthon

1. a 3 ezer alatti (az 50 fölötti korosztály kedvence)

2. Metaxa

3. cognac.

Az utóbbi kettőt marketingben igen nehéz megverni a saját árkategóriáján belül, az alsókategóriás igényeket pedig a Győri Likőrgyár és a többi nagy szeszgyár önmagában kielégíti (ezek jellemzően mind gyártanak igazi brandyt, nyilván annyit, amennyit el lehet adni).

Azt szintén érdemes megfigyelni, hogy a magyar áruházak legolcsóbb borai jellemzően nem magyar eredetű borok, szóval kérdés, hogy ha már a magyar olcsóborban sincs igazi nagy üzlet, akkor a (hlf-enként sokkal olcsóbban szállítható) brandyben miért lenne.

Kevesen értik, hogy nem megcsinálni nagy művészet az italt, hanem eladni.

Amúgy nem értem, milyen törvényhozásra gondolsz.

2014. júl. 19. 13:47
 2/6 A kérdező kommentje:
A törvényhozás alatt arra gondoltam, hogy egy megszabott áron vásárolnák fel a gazdáktól a bort, akiknek ez jobban megérné, mint barátok meg a rokonság közötti üzletelgetés, így a termelés is fellendülne, az alapanyag meg szép lassan olcsóbb lenne, így mind a termelőnek, mind a felvásárlónak jó üzlet lenne a brandy gyártás.
2014. júl. 19. 14:24
 3/6 anonim ***** válasza:

m

a

x

i

m

i

l

l

i

a

n

2014. júl. 19. 20:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Mi magyarok balról jobbra olvasunk, de toleráns vagyok az idegen kultúrákkal szemben, amúgy egy 0.5 palackért nem adok ki 3500 forintot. Épp az a lényeg, hogy az előállítási költség csökkenjen.
2014. júl. 19. 20:46
 5/6 Phoney ***** válasza:

20:39:

A Maximilian mióta brandy, megnézed te, hogy mit veszel?? Finomszesszel felütött olcsó borpárlat, amit fűszerezéssel és jó sok tölgyfakivonattal próbálnak feldobni (szerintem nagyon kevés sikerrel). Nem véletlenül van az első címkén a becsületes megnevezés helyett „különlegesség” – a „szeszes ital” a hátsó címkén van, tessék csekkolni a finomszesszel együtt.

Az előállítási költsége egyébként annak is nagyon alacsony lehet. A 3500-ért egy litert adhatnának, és még akkor is lehúzás lenne.

2014. júl. 20. 06:28
 6/6 Phoney ***** válasza:

A legtöbb likőrgyár teljesen padlóáron tudja adni a brandyjét (olyan olcsón, hogy annál a kommersz szesz is alig olcsóbb!), úgyhogy igazából nincs szükség költségcsökkentésre. Egyszerűen nem népszerű az olcsó brandy, mert akkor pl. a Győri Brandyt úgy hordanák, mint a cukrot, és egész polcok lennének telerakva vele, mert egyébként teljesen korrekt alsókategóriás termék.

Ha úgy képzelted el, hogy a jobb minőségű brandyt adnák ugyanilyen olcsón, akkor annak nem nagyon van realitása.

2014. júl. 20. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!