NTibi kérdése:
Készített már valaki sütőtökből pálinkát? Milyen állapotban, nyers, vagy?
Figyelt kérdés
2014. júl. 1. 17:35
1/1 eMChris válasza:
Ha tökfélékből - legyen az sütőtök vagy bármi más - készítesz cefrét, mindenképp hámozd meg, illetve daráld le. A keménysége és a gyorsaság miatt ágdarálóval javaslom, ha megoldható. A lényeg, hogy az élesztő minél jobban hozzá tudjon férni a zöldségben található cukrokhoz és ezáltal minél több alkohol keletkezzen. Persze ahhoz, hogy érdemi mennyiségű párlatot (pálinka csak gyümölcsből készülhet) főzhess belőle, legalább 15-20 kg cukrot is adni kell a ceféhez (120 literes hordónként). (A cefre cukrozását jogszabály tiltja...)
Szubjektív véleményem, hogy zöldségből nem készül jó párlat, de kísérletezni mindenkinek szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!