Miért gondolják sokan, hogy az ágyas pálinkából ha kieszik a gyümölcsöt, jobban berúgnak? Van ennek alapja?
Figyelt kérdés
Csak józan paraszti ésszel végiggondolom. Kizártnak tartom, hogy a gyümölcs kiszívná az alkoholt az italból, és így nagyobb szeszkoncentrációt érne el. A gyümölcs csak magát az italt tudja magába szívni, tehát nem lehet erősebb, mint alapból az ital.
De ha mégis valahogy csak alkoholt szív magába, akkor sem tartom lehetségesnek, hogy pl egy szem aszalt baracknak az 50+%-a alkohol legyen.
De hallottam olyat is, hogy "a gyümölcscukor segíti a felszívódást". Ennek van értelme?
2014. jún. 12. 01:05
1/5 anonim válasza:
Egyszer megrágtam néhány mazsolát az üveg aljáról. Garantáltan k.o. lettem tőle. Sokkal erősebb mint maga a pálinka amit megittam.engem is érdekelne hogy miért!?
2/5 anonim válasza:
A gyümölcsöt megrágod, a pálinkát nyeled.
3/5 A kérdező kommentje:
Érdekes, rám semmilyen hatással nincs, egyáltalán nem befolyásolja a berúgásomat. Pedig volt, hogy tekintélyes mennyiséget megetettek velem.
2014. jún. 12. 08:39
4/5 anonim válasza:
én arra lennék kíváncsi hogy a frisen belerakott gyümölcstől sem lesz kevesebb benne? (minimális mennyiség) elbontaná az alkohol egy részét?
5/5 A kérdező kommentje:
Ez viszont biztos nem igaz. Nem bont el semmi. Amennyi víz a friss gyümölcsből kiszivárog, annyival lehet hígabb a pálinka. Tehát nem sokkal.
2014. jún. 13. 02:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!