Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cseresznyebor készítés?

Dave1007 kérdése:

Cseresznyebor készítés?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogyan tudok víz (és cukor) hozzáadása nélkül cseresznyebort készíteni?Kevesebbet szeretnék, de minőségibbet. Kerestem de nem találtam( wikibooks,stb.) Megköszönném ha valaki leírná.
2014. jún. 10. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem is hallottam! cseresznye paleszt: igen! (meggybor az van! Cigány meggyből...
2014. jún. 10. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:
100%

A teljesen cukrozatlan cseresznyebornak 5-6% az alkoholtartalma, ennyivel nem áll el kénezés vagy pasztőrözés nélkül. Ha rendesen betartasz mindent (!) a wikibooks-os leírásból (beleértve az általános leírást is a gyümölcsborok készítéséről), akkor nagyon jó cseresznyeborod lesz.


Ha mindenképp cukrosvíz nélkül akarod, akkor kihagyod, és a száraz almabornál leírtakat veszed figyelembe.


(Nem egész véletlen, hogy a gyümölcsbor csak akkor terjedt el igazán, amikor már létezett megfizethető kristálycukor: a filoxéra idején.)

2014. jún. 10. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi

Akkor 8dl cseresznyeléhez 36 dkg cukor kell?

2014. jún. 11. 07:13
 4/4 A kérdező kommentje:
A wikibooks azt írja, hogy a kiszámolt cukor mennyiség felét kell hozzáadni,majd ha kevésbé forr a másik részt. Mi van akkor ha egyszerre hozzáadom az egész cukrot?
2014. jún. 12. 08:33

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!