Dave1007 kérdése:
Cseresznyebor készítés?
Figyelt kérdés
Érdekelne, hogyan tudok víz (és cukor) hozzáadása nélkül cseresznyebort készíteni?Kevesebbet szeretnék, de minőségibbet. Kerestem de nem találtam( wikibooks,stb.) Megköszönném ha valaki leírná.2014. jún. 10. 20:38
1/4 anonim válasza:
Nem is hallottam! cseresznye paleszt: igen! (meggybor az van! Cigány meggyből...
2/4 Phoney válasza:
A teljesen cukrozatlan cseresznyebornak 5-6% az alkoholtartalma, ennyivel nem áll el kénezés vagy pasztőrözés nélkül. Ha rendesen betartasz mindent (!) a wikibooks-os leírásból (beleértve az általános leírást is a gyümölcsborok készítéséről), akkor nagyon jó cseresznyeborod lesz.
Ha mindenképp cukrosvíz nélkül akarod, akkor kihagyod, és a száraz almabornál leírtakat veszed figyelembe.
(Nem egész véletlen, hogy a gyümölcsbor csak akkor terjedt el igazán, amikor már létezett megfizethető kristálycukor: a filoxéra idején.)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi
Akkor 8dl cseresznyeléhez 36 dkg cukor kell?
2014. jún. 11. 07:13
4/4 A kérdező kommentje:
A wikibooks azt írja, hogy a kiszámolt cukor mennyiség felét kell hozzáadni,majd ha kevésbé forr a másik részt. Mi van akkor ha egyszerre hozzáadom az egész cukrot?
2014. jún. 12. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!