Napi pár feles jó minőségű házi pálinka hosszú távon megviselné a szervezetem?
#4: gyakorlott palinkafozo lehetsz... az ugynevezett 'rezelejet' azert ontik ki (nyilvan beleszamitva a vesztesegbe), mert a cukor erjedese soran keletkezo metilalkohol elobb kezd parologni, mint az etilalkohol. igy a fozet 'eleje' eleg nagy koncentracioban tartalmazza, kesobb is van benne, de nagyon keves.
az igenytelenul fozott palinkanal a mennyisegre mennek, tehat nem ontenek ki semmit, marad benne minden, ami a cukor erjedesekor eloallt...
mondjuk neked mindegy is, igyad csak.
A négyesnek véletlenül igaza van. A rézeleje=metanol csak egy jótékony mítosz, mert az embereket nem lehet azzal elriasztani az előpárlattól, hogy „káros”, de azzal, hogy megvakulsz tőle, már simán. (Rézeleje mint olyan egyébként csak a szezon első főzésekor van, a többi előpárlat.)
Lepárláskor nem forráspont, hanem illékonyság szerint dúsulnak fel az anyagok, ti. a forráspont csak tiszta állapotra érvényes. Egy 10%-os cefre pl. csak 90 °C körül indul forrásnak. Az előpárlatban általában feldúsul valamennyire a metanol, de alapvetően a cefrézés igényességén múlik a pálinka metanoltartalma, ezért is gond a nagyüzemi cefréknél, hogy mit csináljanak vele, mert nem lehet csak úgy elvenni a rézelejével. Lásd: [link]
4-es vagyok.
11-es: Most azt próbálod bizonyítani hogy mennyire nem értek az alkoholokhoz, aztán mégis alkesznak hívsz. Az igaz hogy az utóbbi időben több sört ittam mint kellett volna -.-
Égetett szeszeket nem fogyasztok mert sokkal rosszabb hatása van az agyamra mint pl egy pohár bornak.
Ötös: Persze hogy le kell bontania a szervezetnek, de egy mekiben elköltött ebéd jobban megterheli a májad is mint egy feles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!