Megittam 1,5 deci bort, mikor csökken a véralkoholszintem vezetésre alkalmassá?
Figyelt kérdés
2014. máj. 12. 14:52
2/9 A kérdező kommentje:
egy óra elteltével:
0,1 – 0,3 – Semmi látható jele nincs az alkoholfogyasztásnak.
0,5 felett büntetnek?
2014. máj. 12. 15:09
3/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 0.5 ezrelék esetén már akár börtönben is ültethetnek, mert az már a bűncselekmény kategória.
Az ez alatti, de nullánál nagyobb alkohol siznt szabálysértés. A törvény értelmében nem szabad kimutatható alkoholszintnek lenni a véredben.
Egy mai szonda 0.01 ezrelék pontossággal mér, vagyis ez alá kell süllyednie a véralkohol szintednek. Azaz 3 óra a nyerő.
5/9 anonim válasza:
Zero tolerancia van, tehát 0,5% se lehet.
7/9 anonim válasza:
3-as jól írja szigorítottak a törvényen, elég komolyan veszik mostanában. Számold ki a kalkulátorral, hogy pontosan mennyi a véralkoholszinted. Majd vedd hozzá, hogy egy átlagos embernél a máj 0.1-0.15 ezreléket dolgoz fel óránként, tehát számolj 0.1-el hogy a legrosszabb esetet vegyük, számold ki hogy ha óránként 0.1-et dolgoz fel, akkor mennyi idő múlva éri el a 0.0-át és még annál mondjuk egy órával később ülj autóba, csak a biztonság kedvéért.
9/9 anonim válasza:
Igen itt is azt írja csak kicsit szar megfogalmazásban, hogy 0.5mg/liter azaz 0.5 ezrelék felett bevonják a jogosítványt, és eljárást indítanak ellened, mert az már bűncselekménynek minősül. Az alatt "csak" jó sok pénzbírságot szabnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!