Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan tudom megvizsgalni,...

Hogyan tudom megvizsgalni, hogy vizeztek e a palinkat?

Figyelt kérdés
Viz izu de eddig nem volt az mivel 49% os tiszta oszi korte palinka.

#víz #íz #Palinak
2014. máj. 3. 15:30
 1/6 anonim ***** válasza:
erre én is kíváncsi lennék. szeszfokolóval ha megméred elvileg lehet tudni ha vizezett mert alacsonyabb alkohol %ot tartalmaz. illetve olyat olvastam régebben hogy opálosodik egy idő után ami vizezett nem marad szép átlátszó de ez lehet csak egy idő múlva jönne elő
2014. máj. 3. 16:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszod! Fel lettel pontozva :-)
2014. máj. 3. 16:29
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

Opálosodik/szürkül azonnal, szóval ez egyből kiszűrhető.

Ezért nem is szokták a pálinkát vizezni - az inkább a bornál üzlet, ott nem olyan feltűnő.

Pálinkát gyengébb minőségű alkohollal 'hamisítanak' - mondjuk egy jó, erős aromájú körte/barack elvisz szép mennyiséget egy silányabb, jellegtelen (és jóval olcsóbb) szilvából vagy törkölyből.

2014. máj. 3. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod úgy szintén fel lettél pontozva.
2014. máj. 3. 18:48
 5/6 Phoney ***** válasza:
74%

A pálinkát (meg úgy az égetett szeszt általában...) normális esetben vizezik, mert egy normális pálinka lefőzés után nem 50 fokos... ha csak annyi, akkor valami nincs vele rendben (gyenge cefre, utópárlat beleengedése, stb.)

Ami neked fontos, az az, hogy olyan alkoholtartalomra hígították-e, amennyit neked mondtak. Ezt pedig csak szeszfokolóval lehet kideríteni.

Az opálosodás a kozmaolaj-tartalmon és az alkoholfokon múlik. Ha nem kozmaolajos, akkor hiába vizezik akármeddig, nem opálosodik be. Ha kozmaolajos, de nem vizezik 50 alá, akkor szintén nem fog beopálosodni a víztől. Éppen ezért a szeszfokoló elterjedése előtt csak 50-55 fok közötti pálinkával kereskedtek, mert kizárólag ezt a tartományt tudták ellenőrizni úgy-ahogy (összerázással és a buborékok megfigyelésével).

2014. máj. 3. 19:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat ! Felpontoztalak téged is mint a fentebb lévő 2 felhasználót. :)
2014. máj. 3. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!