Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A sörbe miért nem szokás...

A sörbe miért nem szokás jégkockát rakni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 8. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért vizeznéd fel?
2014. ápr. 8. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Pl vodkába, koktélokba is raknak, ezért kérdezem.:)
2014. ápr. 8. 20:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez egy ún. hülye kérdés.

Ha neked hiányzik, tegyél bele.

2014. ápr. 8. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert a sört nem vizezik jó esetben :D
2014. ápr. 8. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
mert jóesetben a sört eleve jólbehűtve szolgálják fel :)
2014. ápr. 8. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért tesznek bármibe jégkockát, én nem szeretem a vizezett italokat. De a sör olyan gyönge (max. tizenpár százalékos, de sokszor jóval kevesebb), hogy különösen rosszat tenne neki... Na ez a személyes és totál laikus gondolatom a témában.
2014. ápr. 8. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Úgy vélem, hogy azért, mert aránylag nagy adag folyadékról van szó, s a jégkockával hűtése nem lenne elég hatékony. Ott van a hab is a tetején, abban a jég elég bután nézne kis, illetve el is tüntetné a habot.
2014. ápr. 8. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A minőségi sört nem hűtik annyira, hogy jeget kellene bele rakni. Az aromák 18°C felett kezdenek kijönni, így nincs szükség plusz hűtésre az asztalnál.


Régen, amikor még nehezebben szabályozták a hűtők hőmérsékletét (jeges hűtő) akkor sörmelegítőt is alkalmaztak a felszolgáláskor, ha a vendégnek túl hideg volt az itala.

[link]

2014. ápr. 9. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt az előzö leírta( bár én hidegebben szeretem a sört)

Másrészt, a sör vizezve különösen rossz, míg egy rövidnek van, hogy nem árt

Harmadrészt, ha egy szénsavas folyadékbe jeget teszel, az elég rendesen kicsapa a bubit.

A sör szénsav nélkül nagyon rossz, plusz a sörbe csak manapság tesznek plusz szensavat, régen, és az eredeti technológia szerint csak az a szénsav volt benne, amit a benne lévő mikróbák termeltek, a jég ezt teljesen kicsapná belőle...

Amúgy aki minőséi bor iszik, az sem hűti jéggel a borát sem (nem húzza vízzel/ szódával sem, hanem mellé issza..

2014. ápr. 14. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!