A sörbe miért nem szokás jégkockát rakni?
Ez egy ún. hülye kérdés.
Ha neked hiányzik, tegyél bele.
A minőségi sört nem hűtik annyira, hogy jeget kellene bele rakni. Az aromák 18°C felett kezdenek kijönni, így nincs szükség plusz hűtésre az asztalnál.
Régen, amikor még nehezebben szabályozták a hűtők hőmérsékletét (jeges hűtő) akkor sörmelegítőt is alkalmaztak a felszolgáláskor, ha a vendégnek túl hideg volt az itala.
Egyrészt az előzö leírta( bár én hidegebben szeretem a sört)
Másrészt, a sör vizezve különösen rossz, míg egy rövidnek van, hogy nem árt
Harmadrészt, ha egy szénsavas folyadékbe jeget teszel, az elég rendesen kicsapa a bubit.
A sör szénsav nélkül nagyon rossz, plusz a sörbe csak manapság tesznek plusz szensavat, régen, és az eredeti technológia szerint csak az a szénsav volt benne, amit a benne lévő mikróbák termeltek, a jég ezt teljesen kicsapná belőle...
Amúgy aki minőséi bor iszik, az sem hűti jéggel a borát sem (nem húzza vízzel/ szódával sem, hanem mellé issza..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!