Mi az a por/tabletta amit ha vízbe tesznek még valamilyen anyaggal akkor bor lesz belőle? Vagy fehérborból vörös?
Ha teljesen mesterségesen (instant, hideg úton) akarnak bort hamisítani, akkor a vízbe alkohol, aroma, festék és savak kellenek. Igazából sosem láttam még semmi kézzelfoghatót arról, hogy az utóbbi 3 vagy 2 valaha is létezett volna tablettaként legyártva. A "tablettás bor" elvileg a műtrágya-tablettára utal, amit élesztőtápként használnak, mikor cukros vízből, összecukrozott rossz törkölyből, meg ilyenekből erjesztenek "bort".
A "fehérborból vörös" csak festék műve. Elsőre hihetetlennek hangzik, de a legtöbb embernek nem tűnik fel, ha egy vörösbornak "fehér" íze van, főleg nem ilyen színvonalú italnál. Az ember a szemével ízlel először... ittam már olyan "bort", amiről csukott szemmel azt sem mondtam volna meg, hogy mi akart ez lenni egyáltalán.
Olyan tablettát viszont már feltaláltam, amit desztillált vízbe kell dobni, és feloldódás után kiváló minőségű pesti csapvíz lesz belőle.
Most készülök a nagy üzletre, ebből fogok meggazdagodni!
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!